Etusivu > “Mitä tapahtui, kun jääkaappi sai rakkauskirjeen?”

#komedia #vitsit #huumori #nauru

07.06.2024 15:21

"Mitä tapahtui, kun jääkaappi sai rakkauskirjeen?"

#komedia #vitsit #huumori #nauru
Lukuaika: < 1 minuutti

Olipa kerran tuiki tavallinen jääkaappi, joka seisoi keittiön nurkassa hiljaisena ja viileänä, kuten jääkaappien tapoihin kuuluu. Mutta eräänä päivänä, aivan tavallisena tiistaina, jääkaappi sai jotakin odottamatonta – rakkauskirjeen.

Rakkauskirje, joka oli siististi taiteltu ja tuoksui kevyesti vaniljalle, löytyi jääkaapin oven kahvasta roikkumasta. Se oli kirjoitettu ruokalistasta reväistyyn paperinpalaan, joka oli tietenkin hiukan öljyinen, mutta kirjeen sisältö oli mitä romanttisin:

“Rakas Jääkaappi,
Sinä viileä hurmuri, joka säilytät jogurttini ja pidät maidon raikkaana. Sinun hyllyilläsi lepäävät toiveeni ja unelmani, juustoni ja kinkkuni. En voi olla ajattelematta sinua päivin ja öin. Olet keittiöni sydän, ja haluan kiittää sinua kaikesta, mitä teet. Sinun, ikuinen ihailijasi.”

Jääkaappi oli niin hämmentynyt, että sen valo vilkkui hetken aikaa kuin diskopallo. “Mitä ihmettä?” se mietti itsekseen. “Minäkö, jääkaappi, rakkauskirjeen saajana? En ole edes pakastin!”

Ilmassa leijui pienen romantiikan tuoksu, kun jääkaappi alkoi käydä läpi mahdollisia ihailijoitaan. Tiskikone? Ei, liian märkä tyyppi. Mikroaaltouuni? Ei, liian kuuma päänsä. Liesi? Ei, liian tulinen.

Sitten jääkaappi havahtui ajatukseen: “Voisiko se olla pakastin? Meillähän on yhteinen seinä, jaamme lämpötilat ja usein lähetämme pakastepizzoja toisillemme.”

Päätettyään selvittää asian, jääkaappi lähetti pakastimelle viestin magneettien avulla: “Rakas Pakastin, olen saanut rakkauskirjeen. Onko tämä sinun tekosia?”

Pakastin, joka oli tunnettu viileästä ulkomuodostaan mutta lämpimästä sydämestään, vastasi: “Ei, ei minulta. Mutta olen kuullut, että komposti on kirjoitellut runoja jääkaapeille. Ehkä se on hän?”

Komposti? Jääkaappi oli hieman skeptinen – komposti oli kuitenkin melko maatumishenkinen tyyppi. Mutta miksi ei, rakkaus on tunnetusti monimutkaista ja se saattaa kukkia mitä yllättävimmissä paikoissa.

Jääkaappi oli lopulta päättänyt olla murehtimatta liikaa. Se oli saanut rakkauskirjeen, ja se riitti. Se tunsi itsensä arvostetuksi ja rakastetuksi, ja mikä tärkeintä – jogurtit ja maidot olivat edelleen sen sylissä, juuri kuten pitikin.

Ja niin, jääkaappi jatkoi elämäänsä keittiön viileänä sydämenä, tietoisena siitä, että joskus rakkaus löytyy yllättävimmistä paikoista – vaikkapa kompostista tai ruokalistan reunasta.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:40:21