Etusivu > “Mitä tapahtuu, kun kärpänen astuu baariin?” #huumori #nauru

07.06.2024 11:52

"Mitä tapahtuu, kun kärpänen astuu baariin?" #huumori #nauru
Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele tilanne: kärpänen astuu baariin. Kyllä, luit oikein – kärpänen astuu baariin! Tämä ei ole tavallinen päivä baarissa, ei todellakaan.

Kärpänen liihottelee ovesta sisään kuin suoraan lentokoulusta valmistuneena, ja heti ensisilmäyksellä tulee selväksi, että tämä ei ole mikä tahansa kärpänen. Baarimikko katsahtaa ylös lasin kiillotuspuuhistaan ja hymyilee, sillä hän tietää, että tänään on luvassa jotain erityistä.

“No mutta, tervetuloa!” baarimikko huikkaa. “Mitä saisi olla?”

Kärpänen asettuu tiskille ja katsoo baarimikkoa suoraan silmiin, tai ainakin niin suoraan kuin kärpänen voi. “Minulle voit laittaa yhden Pörinä Coladan, kiitos!”

Baarimikko nyökkää ja alkaa valmistaa juomaa. “Pörinä Colada, tulossa! Jään kanssa vai ilman?”

“Ilman, kiitos. En halua jäätyä siivistäni kiinni”, kärpänen vastaa.

Kun juoma on valmis, kärpänen siemaisee siitä tyytyväisenä. Muut asiakkaat alkavat pikkuhiljaa huomata epätavallisen vieraan. Yksi heistä, vanha merikapteeni, joka on nähnyt kaiken – tai niin hän ainakin väittää – ei voi vastustaa kiusausta kysyä.

“Mitä sinä täällä teet, kärpänen? Eikö tämä ole vähän epätavallinen paikka kaltaisellesi?”

Kärpänen hymyilee, tai ainakin niin hymyilevältä kuin kärpänen voi näyttää. “Olen täällä vain rentoutumassa, tiedättehän. Olen ollut kiireinen koko päivän lentäessäni ympäriinsä ja väistellessäni sanomalehtiä. Ja voin kertoa, että siinä on haastetta kerrakseen!”

Baarin nurkassa istuva kitaristi alkoi viritellä soittimiaan ja kysäisi: “Hei kärpänen, tunnetko sinä mitään biisejä? Voisin soittaa toivekappaleesi.”

Kärpänen mietti hetken ja vastasi sitten: “Voisitko soittaa ‘Fly Me to the Moon’? Se on suosikkini!”

Kitaristi naurahti ja alkoi soittaa. Kärpänen sulki silmänsä ja nautti musiikista. Koko baari täyttyi naurusta ja iloisesta puheensorinasta, kun ihmiset jakoivat tämän erikoisen hetken.

Juuri kun ilta oli saavuttamassa huippunsa, kärpänen nousi ilmaan ja sanoi: “Kiitos kaikille, mutta minun on aika jatkaa matkaa. On vielä monta ikkunaa, joihin koputella tänä iltana!”

Kaikki vilkuttivat hyvästiksi ja toivottivat kärpäselle turvallista matkaa. Baarimikko hymyili itsekseen ja pyyhki tiskin puhtaaksi. “No, tämä oli varmasti yksi erikoisimmista illoista pitkään aikaan”, hän tuumasi.

Ja niin kärpänen lensi pois, jättäen jälkeensä tarinan, jota kerrottaisiin vielä monina iltoina baarin hämärässä valaistuksessa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 10:30:03