Etusivu > Miten selittää suomalainen kesä turistille? #kesä #turisti #huumori

2024/06/07 19:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele tämä: olet juuri laskeutunut Suomeen heinäkuun alussa, ja iloinen suomalainen ystäväsi, joka on yhtä innoissaan kuin koira, joka näkee ensimmäisen kerran lumihiutaleen, vie sinut ulos ihmettelemään suomalaista kesää. Ensimmäinen asia, jonka huomaat, on valo. Paljon valoa. Niin paljon, että mietit, onko aurinko tehnyt itselleen ylitöitä vai onko joku unohtanut sammuttaa valot Pohjolan taivaalta.

Kun kysyt ystävältäsi, miksi aurinko ei mene nukkumaan, hän vain naurahtaa ja sanoo: “Tämä on yötön yö, ystävä hyvä!” Tiedät, että suomalaiset ovat tunnettuja omalaatuisesta huumorintajustaan, mutta huomaat pian, ettei hän vitsaile. Aurinko ei todellakaan mene nukkumaan, ja sinä alat miettiä, pitäisikö sinun ostaa aurinkolasit myös yöksi.

Seuraavaksi suomalainen ystäväsi vie sinut mökille. Mökki on suomalaisille pyhä paikka, ja he puhuvat siitä kuin se olisi vähintäänkin Buckinghamin palatsi. Mutta todellisuudessa se on yleensä pieni, puinen tönö keskellä ei-mitään, ilman juoksevaa vettä tai sähköä. Ystäväsi hymyilee leveästi ja sanoo: “Tämä on todellinen suomalainen luksus!” Sinä yrität hymyillä takaisin, vaikka mietitkin, onko tämä jonkinlainen piilotettu kamera -ohjelma.

Mökille päästyänne ystäväsi vetää esiin oudon näköisen kapistuksen ja sanoo: “Nyt saunotaan!” Saunominen on suomalaisille yhtä tärkeää kuin kahvi italialaisille. Yhtäkkiä huomaat istuvasi pienessä, kuumassa huoneessa, jossa lämpötila lähentelee helvetillisiä lukemia, ja mietit, kuinka kukaan voi pitää tätä rentouttavana. Kun kysyt, miksi suomalaiset tekevät tätä itselleen, ystäväsi vastaa: “Se puhdistaa kehon ja mielen.” Sinä mietit, että ehkäpä se myös sulattaa aivosi.

Lopuksi suomalainen ystäväsi ehdottaa, että menette piknikille. Se kuulostaa hyvältä idealta, kunnes huomaat, että suomalainen piknik tarkoittaa istumista metsän keskellä, jossa itikat näyttävät olevan Suomen todellisia asukkaita. Ystäväsi vain hymyilee ja sanoo: “Ota vielä yksi silli ja snapsi, kyllä se siitä!” Sinä yrität olla kiusaantumatta, vaikka itikoiden armeija hyökkää kimppuusi kuin viimeistä päivää.

Ja näin, rakas turisti, olet saanut kokea suomalaisen kesän. Se on täynnä valoa, saunaa, mökkeilyä ja itikoita. Mutta kun katsot suomalaisen ystäväsi onnellista ilmettä, ymmärrät, että tässä on jotain erityistä. Ehkä se ei olekaan vain vitsi. Tai sitten suomalaisilla on vain todella hyvä huumorintaju.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:28:00