Etusivu > “Miten selittää vanhemmille somen merkitys?”

#some #vanhemmat #digiaika #nimby

07.06.2024 23:22

Lukuaika: < 1 minuutti

“Selitä Somen Merkitys Vanhemmille: Opas Digiajan Viidakkoseikkailuun”

Oletko koskaan yrittänyt selittää vanhemmillesi, miksi vietät enemmän aikaa Instagramissa kuin heidän kanssa? Se on kuin yrittäisi opettaa kissaa pelaamaan shakkia. Mutta älä huoli, autan sinua tässä digiviidakossa.

Ensinnäkin, aloita vertaamalla somea johonkin, mitä vanhempasi ymmärtävät. Muistatko, kun heillä oli tapana viettää tunteja puhelimessa naapurin kanssa juoruillen? Some on vähän niinkuin se, mutta ilman lankapuhelimen johtoa, joka kiertyy vaarallisesti nilkkojen ympärille.

Seuraavaksi, selitä, että some on paikka, jossa pidetään yhteyttä kavereihin. Heidän aikanaan ystävien tapaaminen vaati pyöräretken ja kutsun kirjekyyhkyllä. Nyt se vaatii vain muutaman napinpainalluksen. “Mitä ihmettä? Onko teillä oikeasti ystäviä, jotka eivät ole naapureita?” he saattavat kysyä. Vakuuta heitä, että kyllä, ja he eivät välttämättä edes asu samalla mantereella.

Muista mainita, että some on myös mainio tiedonlähde. Vertaile sitä vanhoihin uutislähetyksiin. “Muistatko, kun odotitte iltauutisia, jotta tietäisitte, mitä maailmassa tapahtuu? Nyt voin tietää, mitä kavereiden koirille kuuluu reaaliajassa.” Mikä voisi olla tärkeämpää?

Jos vanhempasi ovat uteliaita, miten some toimii, anna heille käytännön esimerkki. “Kuvittele, että postaan kuvan aamiaisestani. Se on kuin lähettäisit kaikille ystävillesi postikortin, jossa lukee ‘Tämä on mun puuro, toivottavasti sun päivä on yhtä mahtava!’.”

Lopuksi, varaudu vastaamaan kysymyksiin. “Miksi joku haluaisi tietää, mitä söit aamupalaksi?” Vastaus on yksinkertainen: “Koska some on paikka, jossa jaetaan elämän pieniä hetkiä. Se on kuin jatkuva, digitaalinen kyläjuhla.”

Muista, että vanhemmat ovat tottuneet eri viestintätapoihin. He saattavat olla aluksi skeptisiä, mutta kun he huomaavat, miten kätevästi some yhdistää ihmisiä, he saattavat jopa innostua. Ja kuka tietää, ehkä heistäkin tulee some-tähtiä. Ainakin siihen asti, kunnes he keksivät, miten selfiekamera toimii.

Joten ota rohkeasti käyttöön nämä vinkit ja tee selittämisestä hauskaa ja mutkatonta. Pian vanhempasi ymmärtävät, että some ei ole vain nuorten villitys, vaan modernin viestinnän taidonnäyte. Tai ainakin he lakkaavat kysymästä, miksi vietät niin paljon aikaa puhelimellasi.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:20:59