Etusivu > “Miten tuntea itsensä aikuiseksi: pakastimen omistaminen”
#huumori #aikuisuus #pakastin #noloiltavinkki

2024/06/07 23:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Oletko koskaan miettinyt, milloin oikeastaan muutut aikuiseksi? Onko se silloin, kun alat käyttää suihkugeeliä, joka ei tuoksu karkilta, vai kenties silloin, kun opit, ettei pyykkikorin pohjalla ole aarrearkkua? Minäpä kerron sinulle salaisuuden: todellinen aikuisuus alkaa pakastimen omistamisesta.

Pakastin on kuin aikuisten taikalaatikko. Kuka olisi uskonut, että voit pakata sinne kaiken maailman jäätelöitä, marjoja ja “viime viikon” kalapuikkoja, ja ne pysyvät siellä ikuisesti käyttökelpoisina? Tai ainakin siihen asti, kunnes muistat katsoneesi ne viimeksi 2015.

Ensimmäinen merkki aikuisuudesta on, kun alat arvostaa pakastimen kokoa. Opiskeluaikana riitti, että jääkaapin pakastelokeroon mahtui yksi paketti pinaattikeittoa ja pari jäätelöpuikkoa, mutta nyt? Nyt olet valmis maksamaan ekstraa siitä, että saat vähintään 200 litran pakastimen, johon mahtuu kokonainen hirvi. Ei sillä, että sinulla olisi koskaan hirveä, mutta mahdollisuus on olemassa!

Toinen askel on oppia pakastimen tehokas käyttö. Nuorena aikuisena saatat vielä yrittää tunkea sinne kaiken huolimattomasti. Mutta kun opit pakastamisen jalon taidon, huomaat, että pakastimen järjestelmällinen täyttäminen on suorastaan taidetta. Pizzat vasemmalle, marjat oikealle, ja siinä välissä juuri ja juuri paikka sille yhdelle mysteerirasialle, jonka sisältöä et muista, mutta et uskalla avata.

Kolmantena saavutuksena on pakastusrasioiden keräily. Tiedät olevasi aikuinen, kun alat innostua erikokoisista muovirasioista ja käytät enemmän aikaa niiden valintaan kuin uusien farkkujen ostamiseen. “Tämä on juuri sopiva keittoannoksille, ja tämä täydellinen lounassalaateille!” Kuka olisi uskonut, että muovirasioista voi tulla niin tärkeä osa elämääsi?

Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on pakastimen sulatus. Tämä on todellinen testi aikuisuudesta. Tiedät olevasi aikuinen, kun heräät eräänä aamuna ja päätät, että tänään on se päivä. Tänään sulatat pakastimen. Vedät esiin hiustenkuivaajan, pyyhkeet ja ämpärit ja alat taistella jäävuoria vastaan kuin olisit Titanicissa – mutta tällä kertaa sinä voitat. Ja kun olet valmis, tunnet syvää tyydytystä ja ylpeyttä. Olet selvinnyt koetuksesta ja pakastimesi on valmis uuteen kauteen.

Joten jos mietit vielä, oletko oikeasti aikuinen, katso vain pakastimeesi. Jos se on täynnä jäätelöä, kalapuikkoja ja mysteerirasioita – tervetuloa aikuisten maailmaan!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:05:27