Etusivu > Muistot lomamatkalta: miksi puolet kuvista on sormea?

#lomamatka #valokuvaus #muistot #hauskamuistoja #perhe

07.06.2024 13:08

Muistot lomamatkalta: miksi puolet kuvista on sormea? 

#lomamatka #valokuvaus #muistot #hauskamuistoja #perhe
Lukuaika: 2 minuuttia

Ah, lomamatkat! Ne maagiset hetket, jolloin pakkaamme matkalaukut täyteen toivoa, aurinkorasvaa ja ylilyötyjä odotuksia. Ja tietysti kameran, jolla on suurempi ego kuin yhdelläkään meistä. Muistatteko sen ajan, kun filmikamerat olivat vielä juttu? Nyt meillä on älypuhelimet, jotka voivat tehdä kaikkea muuta kuin paistaa kananmunia – vaikka en yllättyisi, jos joku kehittäisi siihenkin sovelluksen.

Kuvitellaanpa tilannetta: Olet juuri saapunut Malediivien paratiisisaarelle. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, ja turkoosi meri houkuttelee kauneudellaan. Otat puhelimen esiin, valmistaudut ikuistamaan täydellisen hetken – ja naps! Kuvassa on enemmän sormea kuin merta. Oletko koskaan miettinyt, miksi tämä tapahtuu?

Ensinnäkin, voimme syyttää evoluutiota. Ihminen on kehittynyt käyttämään käsiään monimutkaisiin tehtäviin, kuten kiven heittoon ja älypuhelimen näpertelyyn. Mutta vaikka olemme kehittyneet pitkälle, sormemme eivät ole oppineet pysymään poissa kameran linssistä. Ehkä se on jokin alkukantainen vaisto, kuin peukalo, joka yrittää varmistaa, että se todella on mukana lomassa.

Toinen syy lienee se, että yritämme multitaskata. Yhdellä kädellä pidämme kiinni jäätelöstä, toisella kamerasta ja kolmannella… hetkonen, meillähän on vain kaksi kättä! Ei ihme, että sormi eksyy linssin tielle. Ehkä tämä on universumin tapa kertoa meille, että joskus on hyvä pysähtyä ja keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Tai sitten universumi vain nauraa meille hiljaa kulman takana.

Ja puhutaanpa hetki niistä täydellisistä lomakuvista, joita näemme Instagramissa. Todellisuudessa niiden takana on todennäköisesti 50 epäonnistunutta otosta, joissa sormi, hiukset tai jopa naapurin koira päätyvät linssin eteen. Ja ne otokset, joissa sormi ei ole mukana? Niissä joku on todennäköisesti kompastunut tai kaatunut juuri ennen kuvan ottamista.

Lomakuvia selaillessa on hauska huomata, kuinka niistä välittyy hetken aitous. On kuvia, joissa aurinko paistaa juuri oikeassa kulmassa, ja sitten on kuvia, joissa sormi peittää puolet maisemasta. Ne ovat muistutus siitä, että elämä ei ole aina täydellistä – ja että se on okei. Jälkikäteen katsottuna nuo kuvat tuovat hymyn huulille ja saavat meidät nauramaan itsellemme.

Joten seuraavan kerran, kun huomaat sormesi eksyneen lomakuvan etualalle, älä harmistu. Ajattele sitä tilaisuutena nauraa ja muistella, kuinka hauskaa sinulla oli. Sormi kuvassa on kuin allekirjoitus: “Olin täällä, ja minulla oli hauskaa – enkä ottanut itseäni liian vakavasti.”

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:03:58