Etusivu > Naapuri kävi lainaamassa sokeria – ja palasi koko kakun kanssa.

#huumori #naapurisuhteet #arkipäivänkommellukset

2024/06/07 14:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvittele tilanne: istut keittiössäsi, nautit rauhallisesta aamukahvista, kun yhtäkkiä ovikello pärähtää. Mietit, kuka mahtaa olla oven takana. Eihän nyt ole joulupukin aika, ja postimieskin on yleensä jo tähän aikaan saanut päivänsä päätökseen. Avaat oven ja siellä seisoo naapurisi, iloinen mutta hivenen hämmentyneen näköinen.

“Voisinko lainata vähän sokeria?” hän kysyy. Tietysti, naapuri kuin naapuri, eihän sitä koskaan tiedä milloin itse tarvitsee kananmunia tai vaikka ruohonleikkuria. Ojennat sokeria purkista, ja naapuri kiittelee kovasti, lupaa palauttaa sen heti kun mahdollista. No, eihän se nyt niin vaarallista ole, ajattelet, sokeriahan se vain on.

Muutama tunti myöhemmin ovi käy jälleen. Siellä hän on taas, sama naapuri, mutta tällä kertaa käsissään on jotain suurta ja pyöreää – kakku! “Ajattelin, että voisit pitää tästä”, hän sanoo ja ojentaa sinulle upeasti koristellun leivonnaisen.

Katsot kakkua ja sitten naapuria. “Eikö tämä ole vähän liioiteltua sokerin lainaamisesta?” kysyt nauraen. Naapuri kohauttaa olkapäitään ja vastaa: “No, ajattelin, että sokerinpalautus voisi olla vähän makeampaa tällä tavalla.”

Nauratte molemmat ja otat kakun. Hän jättää sinut ihmettelemään, miten yksi sokerikuppi voi muuttua joksikin näin herkulliseksi. Ehkä sinun pitäisi alkaa lainata useammin muillekin tavaroita – kuka tietää, ehkä seuraavaksi saat vastineeksi grillipihvin tai käsintehdyn villapaidan!

Kun päivän päätteeksi nautiskelet kakkua kahvikupin kera, päätät, että naapurisuhteiden ylläpito ei olekaan niin vaikeaa. Ajattele, mitä kaikkea voisi tapahtua, jos lainaisit joskus vaikka kanelia tai kardemummaa. Yhtäkkiä arkipäivän kommellukset ja satunnaiset naapurinvisiitit saavat aivan uuden merkityksen – ne ovat mahdollisuus uusiin makeisiin yllätyksiin.

Eikä sitä koskaan tiedä: ehkä joku päivä postimieskin pyytää sokeria ja päätyy tuomaan sinulle koko leipomon!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:09:56