Etusivu > Naapurin kissa varasti pyykit narulta, ja mitä sitten kävi! #kommellus #kissat #naurua

07.06.2024 11:32

Naapurin kissa varasti pyykit narulta, ja mitä sitten kävi! #kommellus #kissat #naurua
Lukuaika: < 1 minuutti

Naapurin kissa varasti pyykit narulta, ja mitä sitten kävi!

Kuvittele tämä: aurinkoinen lauantaiaamu, linnut laulavat ja pyykkikone on tehnyt työnsä. Päätin ripustaa pyykit ulos kuivumaan, koska mikäpä olisi parempaa kuin raikkaan ulkoilman tuoksuiset vaatteet. Kaikki meni hyvin, kunnes naapurin kissa, tuo karvainen konna, päätti järjestää meille hieman ylimääräistä viihdettä.

Ensimmäiset merkit siitä, että jotain oli pielessä, tulivat, kun kuulin outoa rapinaa pihalta. Kurkistin ikkunasta ja näin, että kyseessä oli naapurin kissa, Herra Töhö, joka oli päättänyt tehdä pyykkinarusta oman henkilökohtaisen leikkipaikkansa. Siellä se roikkui etutassuillaan kuin olympiatason voimistelija, ja takatassut heiluivat kuin viiksekäs trapetsitaiteilija.

Yritin hätistellä kissaa pois narulta, mutta Herra Töhö vain katsoi minua ilmeellä, joka sanoi: “Ai, sinäkö se siinä? No, minäpä täällä vain teen vähän kevätpuhdistusta.” Ennen kuin huomasinkaan, pyykin seassa alkoi tapahtua kummia. Kissalla oli ilmeisesti oma käsitys siitä, miten pyykit pitäisi järjestellä. Siellä lensi sukat ja paidat, ja yhdessä vaiheessa huomasin, että se oli saanut kietoutumaan itsensä erääseen alushousupariini. Miten se edes on mahdollista, kysyn vaan?

Tilanne ei tietenkään jäänyt tähän. Herra Töhö päätti viedä koko spektaakkelin uudelle tasolle ja ryntäsi naapuruston halki, alushousut vieläkin tiukasti tassuissaan. Kaikki, jotka sattuivat katselemaan, saivat varmasti elämänsä naurut – eniten minä, kun yritin juosta perässä pelastaakseni pyykkini ja ehkä vähän ylpeytenikin.

Lopulta kissa pysähtyi naapurin puutarhaan, jossa se istui kuin kuningas, alushousut kruununa päässään. Naapuri, joka oli seurannut tilannetta naurunsekaisin ilmein, tuli auttamaan ja saimme vihdoin pelastettua pyykkini. Herra Töhö sai ansaitsemansa herkkupalan ja minä opin, että pyykkien ripustaminen ulos on aina vähän riski – ainakin jos naapurustossa asuu kissakoomikko.

Ja näin meillä maalaisidyllissä saatiin taas yksi tarina lisää kerrottavaksi. Seuraavalla kerralla taidan harkita kuivausrummun käyttöä. Mutta hei, elämä olisi paljon tylsempää ilman tällaisia kommelluksia, eikö vain?

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:33:24