Etusivu > “Naapurin kissan mysteerinen vierailu.” #naapurit #kissa #hauska

2024/06/07 20:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Olin juuri saanut istuttua sohvannurkkaan kahvikuppini kanssa, kun yhtäkkiä ovelta kuului vaativa raaputus. Olin varma, että tilasin vain pizzan, enkä mitään nelijalkaista ystävää. Kun avasin oven, siellä se seisoi – naapurin kissa, jonka ilmeestä päätellen se tiesi, että jääkaapissani on jotain herkullista.

Kissa asteli sisään kuin se olisi omistanut paikan. Se suuntasi suoraan keittiöön ja hypähti tiskipöydälle. “Tervetuloa vain, tee kuten kotonasi”, mutisin ja lähdin perässä. Kissa katsoi minua kuin olisin ollut taloudenhoitaja, joka on myöhässä lounaan tarjoilusta.

Kun pääsin keittiöön, kissa oli jo avannut kaapin oven (en edes tiedä, miten se oli mahdollista) ja kaivoi esiin tonnikalapurkin. “Ahaa, tonnikalaa siis”, sanoin ja avasin purkin. Kissa hyppäsi alas pöydältä ja alkoi syödä, unohtaen minut täysin. No, ainakin joku tässä taloudessa saa gourmet-aterian.

Kun kissa oli syönyt, se loikkasi olohuoneen sohvalle, käpertyi kerälle ja alkoi kehrätä niin äänekkäästi, että luulin naapurin lehtipuhaltimen olevan käynnissä. Istuin viereen ja yritin kysellä, mitä ihmettä se oikein oli tekemässä. Kissa katsoi minua silmiin ja venytteli kuin olisi juuri ollut lomalla Karibialla. “Voin luvata, että en tilannut sinua, mutta kiitos seurasta”, sanoin ja silitin sen pehmeää turkkia.

Niin siinä sitten kävi, että vietimme iltapäivän yhdessä, minä ja naapurin kissa. Seurasimme yhdessä televisiosta dokumenttia linnuista – kissa innostui erityisesti kohtauksesta, jossa linnut lentelivät ympäriinsä. En ollut varma, mutta saatoin nähdä pienen hymyilyn sen viiksien välissä.

Kun ilta alkoi hämärtyä, kissa venytteli vielä kerran ja suuntasi ovelle. Avasin oven ja se katosi pimeyteen, jättäen jälkeensä vain tyhjän tonnikalapurkin ja pienen karvatukon sohvalle.

Seuraavana päivänä näin naapurini ja kysyin, tiesikö hän kissansa seikkailuista. Naapuri hymyili ja vastasi: “Ai, se on vain meidän Matti. Hän käy usein kylässä, kun ruoka ei meidän kaapissa maistu.”

Matti-kissan mysteerinen vierailu oli siis ratkennut, ja minulla oli nyt uusi ystävä – ainakin siihen asti, kunnes tonnikala loppuu.

#naapurit #kissa #hauska

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:47:54