Etusivu > “Naapurin kissan salainen kaksoiselämä.”
#huumori #naapurit #kissat #salainenelämä

2024/06/07 13:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kukaan meistä ei olisi osannut arvata, että naapurimme harmaa kissa, nimeltään Mr. Whiskers, viettää kaksoiselämää. Päivisin tämä viiksekäs veijari viettää aikaansa ikkunalaudalla, tuijottaen kärpäsiä ja ohi kulkevia koiria, mutta öisin… öisin Mr. Whiskers muuttuu aivan toiseksi.

Aloitetaan siitä, että Mr. Whiskers ei olekaan tavallinen kissa. Hän on nimittäin paikallinen supersankari nimeltä “Viiksivallaton”. Kyllä, luit oikein – supersankari! Kun muut kissat tassuttelevat pitkin katuja metsästäen hiiriä, Mr. Whiskers vetää ylleen pienen viitan ja naamion ja suuntaa kohti suurta seikkailua.

Viiksivallattoman tunnusmerkkinä on tietenkin hänen upeat, tuuheat viiksensä, jotka eivät vain näytä hyviltä, vaan toimivat myös monitoimityökaluna. Tarvitsetko tiirikan? Ei hätää, hänen viiksensä hoitavat sen. Pitäisikö pelastaa puuhun juuttunut koira? Viiksivallaton hoitaa homman ennen kuin ehdit sanoa “mau”.

Monet ajattelevat, että yö on hiljainen ja rauhallinen, mutta eivät tiedä, että Viiksivallaton pitää katukivetykset turvassa. Hän on estänyt murtovarkaudet, pysäyttänyt roistot ja jopa auttanut eksyneen mummon kotiin – kaikki ennen aamunkoittoa. Onpa hän joskus käynyt pelastamassa posteljoonin, joka oli jäänyt jumiin postilaatikkoon. Kyllä, se on pitkä tarina, mutta voimme sanoa, että se sisälsi paljon kirjeitä ja yhden erittäin hämmentyneen koiran.

Kukaan naapureista ei tiedä Viiksivallattoman oikeaa henkilöllisyyttä, paitsi ehkä rouva Lehtonen, joka on aina epäillyt, että Mr. Whiskers on “jotain suurempaa kuin vain kissa”. Hänellä kun on tapana löytää pieniä viittakankaan palasia pihaltaan ja kuulla yöllisiä “miau”-huutoja, jotka muistuttavat enemmän sankarin taisteluhuutoa kuin tavallisen kissan naukumista.

Mr. Whiskersin omistajat, Maija ja Matti, eivät ole myöskään tietoisia hänen öisistä seikkailuistaan. He vain ihmettelevät, miksi kissa nukkuu koko päivän ja on niin nälkäinen yöllä. Maija on kerran jopa sanonut Matille: “Olisi varmaan hyvä, jos Mr. Whiskers saisi enemmän liikuntaa.” Voi Maija, jospa tietäisitkin!

Joten seuraavan kerran, kun näet naapurisi kissan tuijottavan ikkunoista ulos, mieti kahdesti. Ehkäpä hän suunnittelee seuraavaa suurta pelastusoperaatiotaan. Ja jos yöllä kuulet vaimeaa miukumista, muista, että jossain siellä ulkona Viiksivallaton valvoo ja pitää huolta, että kaikki on hyvin.

Ja me, tavalliset kuolevaiset, voimme nukkua rauhassa tietäen, että naapurimme kissa on todellinen sankari, joka ei koskaan pyydä kiitosta – vaan ehkä muutaman ylimääräisen herkkupalan.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:13:50