Etusivu > “Naapurin kissan salaiset seikkailut” #huumori #kissat #naapurit #veijari #nauru

07.06.2024 19:21

Lukuaika: < 1 minuutti

Oletko koskaan miettinyt, mitä naapurin kissa puuhailee, kun se ei ole valloittamassa kukkapenkkiäsi? No, minäpä kerron! Meidän naapurustossa asuu nimittäin kissakuningas nimeltä Herra Viiksivallu, joka on enemmän James Bond kuin tavallinen kotikatti.

Herra Viiksivallu aloittaa päivänsä tyylikkäästi, venyttelemällä niin elegantisti, että se saisi joogaopettajankin kateelliseksi. Sitten se suuntaa kohti mystistä kohdettaan: naapurin rouva Virtasen parveketta. Siellä se vakoilee meitä, kansalaisia, kuin olisi vähintäänkin CIA:n agentti. Kerran se löysi rouva Virtasen salaisen suklaakätkön ja söi sen – tosin suklaan vaikutukset olivat jotain muuta kuin supervoimat. Sanotaanko vaikka, että kissanhiekka tuli tarpeeseen.

Kun Herra Viiksivallu on kyllästynyt parvekkeella vaanimiseen, se siirtyy seuraavaan tehtäväänsä: kenkien varastamiseen. Kyllä, luit oikein. Olen menettänyt enemmän kenkiä kuin haluan myöntää, ja epäilen, että Herra Viiksivallulla on niistä oma kokoelma. Pitäisikö minunkin alkaa harrastamaan kenkien keräilyä? Ehkä sitten saisin omani takaisin.

Eikä siinä vielä kaikki! Viiksivallun iltaretki suuntautuu kohti lähikauppaa, jonne se on oppinut pujahtamaan sisään huomaamatta. Kissa on niin ovela, että se joskus vaihtaa ruokakaupan tarjouslaput. Kerran se oli muuttanut kaurapuuron hinnaksi “ilmainen”, ja kauppias oli aivan ymmällään. Ei ihme, että kaikki naapuruston mummot olivat sinä päivänä jonossa.

Viimeinen episodi Viiksivallun seikkailuissa on sen yöllinen metsästysretki. Se ei metsästä hiiriä, vaan naapurin herra Lehtisen dronea. Kyllä, dronea. Kissa on saanut päähänsä, että se on lentävä kala, ja yrittää napata sen joka ikinen yö. Lehtinen on joutunut jo viidesti ostamaan uuden, mutta Viiksivallu ei luovuta. Se on määrätietoinen, kuin olisimme keskellä National Geographicin dokumenttia.

Joten, kun seuraavan kerran näet Herra Viiksivallun, muista, että et katsele vain tavallista kissaa. Olet todistamassa salaisen agentin toimintaa, joka seikkailee kaupungin yössä kuin Batman – jos Batman olisi 4 kiloinen karvaturri, jolla on pakkomielle droneihin ja suklaaseen.

Että sellaista täällä naapurustossa. Olkaahan varuillanne, sillä koskaan ei tiedä, milloin Herra Viiksivallu iskee seuraavan kerran!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:22:25