Etusivu > Naapurin koira yrittää tilata pitsaa. #koira #naapuri #pitsa #huumori

2024/06/07 20:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele tämä: olet juuri asettunut mukavasti sohvalle rankan päivän jälkeen, kun yhtäkkiä ovikellosi soi. Avaat oven ja siellä seisoo naapurin koira, Max, pitsaesitteen kanssa suussa. Max on tunnettu korttelissa paitsi siitä, että hän on maailman ystävällisin koira, myös siitä, että hän on hieman… noh, hupsu.

Max istuu ja katsoo sinua suurilla, anovilla silmillään, aivan kuin sanoen: “Hei kaveri, mulla on nälkä.” Otat esitteen hänen suustaan ja huomaat, että se on tahriintunut kuolasta. Maxin kuola on muuten sellaista, että sen tahrimien asioiden laskeminen on oma urheilulajinsa.

Päätät auttaa Maxia, koska no, kuka voisi vastustaa koiranpentukatsetta? Otat puhelimen ja soitat pitsatilausnumeroon. Vastaanottaja on selvästi hämmentynyt, kun kerrot että tilaus on tulossa koiralle. “Anteeksi mitä?” hän kysyy. Selität, että naapurin koira on täällä ja hän haluaa tilata pitsan. Pitkä hiljaisuus linjan toisella puolella. Sillä välin Max on löytänyt tiensä keittiöösi ja on juuri tutkimassa roskista. “Max, ei!” huudahdat. Eikä, nyt roskis on kaatunut ja keittiö näyttää siltä kuin tornado olisi iskenyt.

Lopulta pitsan vastaanottaja naurahtaa ja päättää lähteä leikkiin mukaan. “Selvä, mitä koira haluaa täytteeksi?” Kysyt Maxilta, joka iloisesti heiluttaa häntäänsä. Pitäisikö ottaa kinkku? Ehkä vähän makkaraa? Tai ehkäpä Max on gourmet-koira ja haluaa ananasta? Päätät pelata varman päälle ja tilata klassisen pepperonipitsan. Max ei näytä vastustavan.

Kun pitsa saapuu, oven takana on selvästi huvittunut lähetti, joka yrittää pidätellä nauruaan. “Tämä on ensimmäinen kerta, kun toimitan pitsan koiralle”, hän sanoo. Max on jo valmiina vastaanottamaan herkkunsa, häntä heiluen niin nopeasti, että se voisi toimia tuulettimena.

Max nappaa pitsalaatikon kyytiin ja lähtee ylpeänä kohti kotiaan, kuin olisi juuri voittanut koirien olympialaiset. Jäät katsomaan perään ja mietit, että ehkä tämä oli outoa, mutta ainakin se toi vähän iloa ja naurua päivään. Ja kuka tietää, ehkä ensi kerralla Max tilaa jotain vielä villimpää – kuten sushia.

Lopulta istut takaisin sohvalle ja hymyilet. Elämä naapurin koiran kanssa ei ole koskaan tylsää. Ja hei, ehkä hän seuraavalla kerralla oppii tilaamaan pitsan itse? Voisiko olla mahdollista? No, ainakin toivo elää.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 10:55:03