Etusivu > Naapurin mummo ja älypuhelin #komiikka #naapuri #huumori

2024/06/07 19:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Naapurin mummo ja älypuhelin

Kun naapurin mummolle annettiin älypuhelin, katsoin taivaalle ja tarkistin, ettei sieltä syöksyisi lentävä sika. Mummo, joka muistaa ajan, jolloin televisio oli mustavalkoinen ja postinkantaja tiesi kaikkien salaisuudet, oli nyt aseistettu modernilla teknologialla. Ja siinä sitä oltiin, maailmat törmäämässä kuin kaksi tuhatta vuotta vanhaa kiveä.

Ensimmäisenä päivänä mummo soitti minulle. “Poikaseni,” hän aloitti vakavalla äänellä, “tämä laite väittää, että minun pitää päivittää itseni.” Selitin, että laite vain kaipasi ohjelmistopäivitystä, mutta mummo epäili, että älypuhelin yrittää ujuttaa hänelle uusia ajatuksia. “En minä ole mikään tietokoneen virus!” hän julisti.

Seuraavaksi mummo otti kuvan kissastaan Murusta ja lähetti sen minulle. Kuva oli sinänsä ihan tavallinen, mutta mummo oli onnistunut lisäämään siihen sateenkaaren, aurinkolasit ja kolme eri suodinta. “Eikö olekin hieno?” hän kysyi ylpeänä. Myönsin, että Muru näytti todella trendikkäältä, mutta toivoin, ettei kissa alkaisi vaatia aurinkolaseja oikeassa elämässä.

Kun yritin opettaa mummolle, kuinka käyttää Google Mapsia, hän kieltäytyi jyrkästi. “En minä tarvitse mitään karttoja. Olen löytänyt kauppaan jo vuodesta 1953!” Mummo luotti enemmän intuitioonsa ja siihen, että hän tuntee jokaisen kadunkulman kuin omat taskunsa. Kerran hän kuitenkin eksyi ja soitti minulle: “Poikaseni, tämä vehje väittää, että olen jossain Madagaskarilla. En tiedä, miten päädyin sinne, mutta täällä on paljon enemmän auringonpaistetta kuin kotona.”

Mummo päätyi myös lataamaan itselleen kaikki mahdolliset sovellukset. Valokuvien muokkausohjelmat, meditaatiosovellukset ja jopa Tinder. “Kyllä, luit oikein. Tinder.” Hän oli kuullut, että se on hyvä tapa löytää seuraa, mutta mummo käytti sitä eri tavalla. Hän alkoi arvostella ihmisten profiilikuvia ja antoi heille neuvontaa pukeutumisesta. “Kyllä nuoriso tarvitsee vähän tällaista ohjausta,” hän sanoi tyytyväisenä.

Lopulta mummo ja hänen älypuhelimensa löysivät sopusoinnun. Hänestä tuli paikallinen somevaikuttaja, joka jakoi neuvoja leivonnasta ja neulonnasta, ja hänen kanavansa seuraajamäärät kasvoivat päivittäin. Kuka olisi arvannut, että mummo löytäisi uuden uran digitaalisen maailman keskellä?

Ja niin naapurin mummo valloitti uuden teknologian maailman. Hän päätti, ettei anna minkään laitteen sanoa hänelle, mitä tehdä – paitsi ehkä silloin, kun se käskee päivittämään ohjelmiston. “Mutta vain silloin,” mummo sanoi hymyillen, “sillä en minä ole mikään fossiili!”

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:49:59