Etusivu > “Naapurin taikurina yksi ilta: kadonneet avaimet!” #komiikka #nauru #naapurit #taikuus

2024/06/07 13:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Eilen illalla tapahtui jotain, joka sai koko naapuruston nauramaan vedet silmissä. Päätin nimittäin ryhtyä taikuriksi, vaikka minulla ei ole minkäänlaista taustaa taikuudessa – tai no, olen kerran saanut kadotettua pesukoneeseen yhden sukan, mutta en usko, että se lasketaan.

Kaikki alkoi, kun naapurin Martti tuli hakemaan minua avuksi. Hän oli hukannut avaimensa. Kyllä, taas kerran. Martti on tunnettu siitä, että hän onnistuu kadottamaan avaimensa vähintään kerran viikossa. Hän on varmaankin ainoa henkilö maailmassa, jolla on GPS-koordinaatit avaimilleen, mutta joka silti onnistuu eksymään matkalla.

Päätin siis ottaa haasteen vastaan ja lähdin Martille näyttämään taikatemppuja. Ensimmäinen temppuni oli “kadonneet avaimet löytyvät”. Tämä temppu vaati erityisvalmisteluja, kuten taskulampun ja Martille annetun vinkin: “Aloitetaan etsiminen sieltä, missä niitä ei ole.”

Aloitimme sohvasta. Martti oli varma, että avaimet eivät olleet siellä. Yllätys, yllätys, löysin sieltä TV-ohjelmien kaukosäätimen, kolme popcornia ja yhden Martti-perheenjäsenen, joka oli ilmeisesti jäänyt jumiin sohvan uumeniin jo viime viikon leffamaratonin aikana.

Seuraavaksi siirryimme keittiöön. Martti oli vakuuttunut, ettei avaimia ollut jääkaapissa. Avasin jääkaapin oven ja löysin sieltä… litran maitoa, jonka parasta ennen -päivämäärä oli viime vuosituhannelta. Ei avaimia, mutta melkoinen löytö silti.

Kun olimme kiertäneet koko talon, päätimme, että Martti saattaisi olla sittenkin taikuri, koska hän oli onnistunut kadottamaan avaimet täysin jäljettömiin. Kysyin Martilta, olivatko avaimet ehkä taskussa. Martti katsoi minua kuin taidokkainta illusionistia ikinä, ja kaivoi avaimet taskustaan.

Ilta päättyi siihen, että Martti kehui minua naapuruston parhaaksi etsiväksi. Minä puolestani sanoin Martin olevan mestari taikuri, joka osaa kadottaa ja löytää asioita kuin taikaiskusta – yleensä omasta taskustaan.

Naapurit nauroivat, Martti nautti huomiosta ja minä sain ehdotuksia seuraavaksi Houdinin korvaajaksi. Ehkäpä otan haasteen vastaan ja perustan oman taikurishown – mutta siinä tapauksessa, joku muu saa etsiä avaimet!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:30:20