Etusivu > Naurattaako anoppi-vitsit vai oletko rohkein kotona?

#huumori #nauru #perhe #koomikko #anoppi #vitsit

07.06.2024 15:12

Lukuaika: 2 minuuttia

Jos olisin saanut euron jokaisesta kerrasta, kun joku on kertonut anoppi-vitsin, niin minulla olisi varmaan tarpeeksi rahaa ostaa anopilleni jotain todella kallista. Ehkäpä vaikka yksisuuntainen lippu Hawaijille! Mutta ei, rakastan anoppiani, kuin omaa äitiäni – siis silloin, kun hän on vähintään tuhannen kilometrin päässä.

Anoppi-vitsit ovat klassikoita, ja niillä on enemmän kerroksia kuin sipulilla. Sama pätee myös anoppiin. Muistan ensimmäisen kerran, kun tapasin tulevan anoppini. Hän katsoi minua päästä varpaisiin ja kysyi: “Onko tuo kaikki, mitä sinulla on tarjottavana?” Vastasin: “Ei, odota kun näet pankkitilini saldo!” Siitä lähtien olemme olleet kuin paita ja peppu – tai ainakin kuin paita ja se hiertävä lappu niskassa.

Mutta miksi anoppi-vitsit naurattavat niin paljon? Ehkäpä siksi, että ne koskettavat jotain universaalia totuutta. Kuka tahansa, joka on joskus ollut parisuhteessa, tietää, että anopin kanssa voi olla oma jännitteensä. Anoppi saattaa tulla kylään ja käyttäytyä kuin hän olisi edelleen kotonaan – ja tietysti, hän tietää paremmin, miten asiat pitäisi tehdä. Kun anoppi sanoo, että “sinun pitäisi tehdä näin”, se on kuin saisi ohjeita siitä, miten oman kotinsa pitäisi toimia – vaikka hän ei ole asunut siellä päivääkään!

Toisaalta, kotona voi olla toinenkin taistelutanner. Kuka onkaan rohkein kotona? Onko se se, joka uskaltaa sanoa, että “ei, minä en pese tiskivuoroa tänään” vai se, joka uskaltaa olla eri mieltä television kaukosäätimen hallinnasta? Voisin sanoa, että rohkeutta on monenlaista, mutta todellinen rohkeus on ehkä sitä, että pystyy nauramaan itselleen.

Olen kuullut, että jotkut ihmiset eivät pidä anoppi-vitseistä. He sanovat, että ne ovat vanhanaikaisia ja kuluneita. Mutta hei, niin ovat myös anopit! Eikä siinä mitään, vanhat asiat ovat yleensä parhaita. Kuin hyvä viini, ne vain paranevat vanhetessaan. Toki on tärkeää muistaa, että kaikki anopit eivät ole samanlaisia. Jotkut ovat erittäin ystävällisiä ja rakastavia. Esimerkiksi minun anoppini – hän on aina valmis auttamaan ja antamaan neuvoja. Itse asiassa, hän antoi minulle tämänkin kirjoituksen aiheen. Kiitos siitä!

Lopulta kysymys kuuluu: naurattaako anoppi-vitsit vai oletko rohkein kotona? Ehkäpä vastaus on molempien yhdistelmä. Nauru on paras lääke, ja joskus tarvitsemme vähän huumoria selvitäksemme arjen haasteista. Ja kotona rohkeus ei ole vain suuria tekoja, vaan myös pieniä hetkiä, jolloin uskallamme olla oma itsemme ja jakaa naurun rakkaidemme kanssa. Joten, naurakaa anoppi-vitseille, olkaa rohkeita kotona ja ennen kaikkea, nauttikaa elämästä – pilke silmäkulmassa!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:05:43