Etusivu > “Naurettavia arjen kommelluksia keittiössä” #komiikka #arjenilo #justsuomijutut

2024/06/07 12:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Keittiö. Se paikka, jossa jokainen meistä on vähintään kerran kokenut suurta gastronomista seikkailua tai kauhunhetkiä. Ihan sama oletko huippukokki vai keittiön kauhu, siellä tapahtuu aina jotain hupaisaa. Tässä muutama tarina, jotka saavat sinut varmasti nauramaan (tai ainakin miettimään, että et ole ainoa, jolla on ollut keittiössä kommelluksia).

Aloitetaanpa klassisella munakkaalla. Eräänä tiistai-aamuna päätin tehdä itselleni täydellisen munakkaan. Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes päätin heittää hieman paprikaa joukkoon. Olin niin innoissani, että pilkoin paprikan kuorimatta sitä ensin. Lopputuloksena oli munakas, joka muistutti enemmän sekalaista roskalautasta kuin gourmet-annosta. Se oli kuin olisi syönyt muovipusseja!

Sitten on se kerta, kun yritin olla terveellisempi ja päätin tehdä smoothiea. Laitoin blenderiin marjoja, banaania, pinaattia ja vähän proteiinijauhetta. Kun painoin käynnistysnappia, kansi ei ollutkaan kunnolla kiinni. Tulos? Keittiöni muistutti enemmän modernia taideteosta kuin paikkaa, jossa voisi nauttia aamupalaa. Sain marjapilkkuja jopa kattoon! Siinä sitten seisoin, smoothiea kasvoilla ja mietin, että tämä ei ollut ihan se vitamiinipommi, mitä odotin.

Ja kuka voisi unohtaa sen kerran, kun yritin tehdä kotitekoista pizzaa? Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes tajusin, että olin unohtanut ostaa hiivan. No, ajattelin, että eihän se nyt niin iso juttu ole, ja päätin käyttää leivinjauhetta. Lopputuloksena oli pizza, joka muistutti enemmän suolakeksiä kuin mitään muuta. Olihan se syötävää, mutta ei se ihan Napoli-tason elämys ollut.

Tästä päästäänkin sujuvasti leivontaan. Kerran yritin tehdä pullaa. Kaikki ainekset oli mitattu tarkasti, taikina kohosi kauniisti ja olin jo melkein ylpeä itsestäni. Kunnes muistin, että olin unohtanut laittaa voin taikinaan. Siinä sitten yritin epätoivoisesti lisätä voin valmiiseen taikinaan, mikä johti siihen, että keittiöni näytti siltä, kuin siellä olisi räjähtänyt jauhopilvi. Pullat olivat lopulta ihan hyviä, mutta prosessi oli kaikkea muuta kuin sujuva.

Loppujen lopuksi, keittiössä sattuu ja tapahtuu. Ja se on ihan okei! Kaikki eivät voi olla mestarikokkeja, mutta ainakin meillä on hauskaa yrittäessämme. Ja hei, jos kaikki menee pieleen, aina voi tilata pitsaa. Sitä ei voi pilata! Tai no, ehkä voi, mutta se on jo toinen tarina. Nauretaan näille kommelluksille ja muistetaan, että tärkeintä on matka, ei määränpää. Ainakaan keittiössä.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:14:05