Etusivu > “”
#nauru #huumori #suomikomedia #pelleily #ilo #hauskaa

2024/06/07 12:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Tervetuloa naurun maailmaan, missä naurut ovat äänekkäitä ja vitsit teräviä! Jos olet koskaan miettinyt, miltä tuntuisi nauraa niin paljon, että vatsalihaksesi saavat tehokkaamman treenin kuin kuntosalilla, olet tullut oikeaan paikkaan. Täällä ei ole tilaa synkistelylle tai vakaville ilmeille; täällä iloiset ilmeet ovat päivän sana.

Muistatteko sen tunteen, kun yrität kertoa vitsiä ja unohdat punchlinen kesken lauseen? No, se ei ole pelkästään sinun ongelmasi. Se on universaali ilmiö, jota kutsutaan “komiikan painajaiseksi”. Se on vähän kuin yrittäisi tehdä kärrynpyörän hiekkarannalla – se näyttää hyvältä mielessäsi, mutta todellisuus on jotain aivan muuta. Mutta hei, joka kerta on mahdollisuus oppia jotain uutta! Esimerkiksi, miten kävellä pois tilanteesta mahdollisimman sujuvasti.

Puhutaanpa hetki suomalaisesta huumorista. Se on kuin saunominen: aluksi kuuma ja intensiivinen, mutta hetken päästä rentouttava ja koukuttava. Ja aivan kuten saunassa, myös huumorissa on tärkeää pitää taukoja ja antaa ajan tehdä tehtävänsä. Ajattelepa vaikka klassista suomalaista vitsiä: “Miksi suomalainen seisoo saunassa kauemmin kuin ruotsalainen? Koska hän ei muista, kuinka päästä ulos!”

Jos olet joskus ollut suomalaisessa stand-up-illassa, tiedät, että yleisö voi olla yhtä hiljainen kuin kalastaja keskellä järveä. On kuitenkin jotain erityistä siinä, kun onnistut saamaan suomalaisen yleisön nauramaan. Se on kuin löytäisi järvestä kultakimpaleen – harvinaista, mutta äärimmäisen palkitsevaa.

Ja koska elämässä pitää osata nauraa myös itselleen, kerrotaanpa tässä vielä yksi omakohtainen tarina. Olin kerran esiintymässä pikkukaupungin lavalla, kun yleisöön asteli mies kädessään suurin kurpitsa, mitä olen koskaan nähnyt. Hän istuutui eturiviin ja asetti kurpitsan syliinsä kuin lemmikin. Koko esityksen aikana en voinut olla ajattelematta, että mitä tuo kurpitsa tekee täällä. Lopulta kysyin mieheltä, onko kurpitsa hänen turvakahvansa. Hän vastasi: “Ei, se on vain muistutus siitä, että aina voi kasvaa isoksi, vaikka olisi kuinka maasta kotoisin!”

Ja näin me suomalaiset pidämme huumorin elossa – kurpitsat sylissä ja hymyt huulilla. Joten seuraavan kerran, kun olet synkän päivän keskellä, muista, että nauru on paras lääke. Tai, jos ei muuta, ainakin parempi kuin kurpitsakeitto.

Naurua ja iloa kaikille!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:15:26