Etusivu > #NauruNappii #KaksimielisetKaskut #IlonIrti #KomediaKuningas

2024/06/07 13:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Olipa kerran mies, joka kertomusten mukaan kompastui omaan varjoonsa ja nauroi niin makeasti, että naapuritkin liittyivät mukaan. Hän oli se tyyppi, joka sai ihmiset nauramaan jo pelkällä olemuksellaan. Tiedättehän, sellainen henkilö, joka saa jopa kiven hymyilemään.

Kerran hän päätti järjestää naapurustolleen yllätyksen ja lavasti itsensä kompastumaan banaaninkuoreen kotikadullaan. Väki kerääntyi ympärille, ja pian he kaikki nauroivat katketakseen. Se oli sellainen hetki, jolloin ajatteli, että elämässä pitäisi aina olla mukana banaaninkuoria – ja ehkä myös pehmeä alusta, mihin kaatua.

Yhtenä iltana tämä ilopilleri esiintyi paikallisessa baarissa. Hän kertoi, kuinka oli koettanut opettaa koiralleen uusia temppuja. “Yritin opettaa sen hakemaan sanomalehden, mutta se toi minulle naapuritalon kissan. Eikä siinä vielä kaikki, kissa osasi lukea paremmin kuin minä!”

Kun hän kertoi tästä, ihmiset nauraa räkättivät niin, että yksi katsoja teki tahattoman “spagaatin” tuolillaan. Siitä lähtien baarissa oli sääntö: “Naurun aikana pidä kiinni tuolista.”

Erään kerran hän päätti kokeilla stand-up-komiikkaa puhelinkopissa. Hän soitti satunnaiselle numerolle ja aloitti vitsien kertomisen. Vastapuolella oli ensin hiljaista, mutta pian linjan toisesta päästä kuului naurua. “Kuka siellä?” kysyttiin. “Täällä on ilon lähettiläs”, hän vastasi. “Tämän puhelun jälkeen et enää katso elämää samalla tavalla.”

Sitten oli se kerta, kun hän vitsaili olevansa niin kömpelö, että jos hän astuisi voikukkaan, se muuttuu voikermaksi. Tämä sai yleisön nauramaan niin, että yksi katsoja joutui pitelemään vatsaansa. “Älä nyt ihan hajoa”, hän sanoi, “minulla ei ole varaosia mukana.”

Tämä hauskuuttaja ei koskaan ottanut itseään liian vakavasti. Hän kertoi ihmisille, että elämä on kuin suuri huvipuisto: “Joskus olet vuoristoradassa ja kiljut onnesta, ja joskus törmäät johonkin ja naurat itsellesi. Mutta aina kannattaa pitää hauskaa.”

Ja niin hän jatkoi matkaansa, tuoden iloa ja naurua minne ikinä meni. Olipa kyseessä sitten banaaninkuori tai puhelinkoppi, tämä naurattaja tiesi, miten saada ihmiset nauramaan sydämensä kyllyydestä. Elämä oli yhtä suurta komediaa, ja hän oli sen tähti.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:09:14