Etusivu > “Nokkamuki, joka on aina hukassa”

#koomikko #nokkamuki #huumori #arki

07.06.2024 12:43

"Nokkamuki, joka on aina hukassa"

#koomikko #nokkamuki #huumori #arki
Lukuaika: < 1 minuutti

Onko sinulla koskaan ollut nokkamukia, joka tuntuu olevan mestari katoamistempuissa? Siis sellainen, joka voisi kilpailla Houdinin kanssa ja voittaa mennen tullen? Jos olet koskaan yrittänyt löytää nokkamukia kiireisenä aamuna, tiedät tarkalleen, mistä puhun.

Ensinnäkin, nokkamukit ovat kuin pieniä ninja-mukeja. Laitat sen keittiön pöydälle, käännät selkäsi sekunniksi, ja yhtäkkiä se on kadonnut kuin aamu-usva. Ja tietenkin, kun alat etsiä sitä, nokkamuki on päättänyt leikkiä piilosta mestaruustasolla.

“Onko se jääkaapissa?” ei. “Entä tiskikoneessa?” ei. “Ehkä se on lasten lelulaatikossa?” Todennäköisesti, mutta löytäminen vaatii Indiana Jones -tyyppistä seikkailua.

Kun lopulta löydät sen, se on yleensä jossain täysin käsittämättömässä paikassa, kuten jääkaapin vihanneslokerossa tai pyykkikorin pohjalla. Ja kun kysyt perheenjäseniltä, kuka sen laittoi sinne, kaikki katsovat sinua kuin olisit juuri kysynyt, kuka salakuljetti norsun olohuoneeseen.

Pahin skenaario on tietenkin se, että nokkamuki päättää kadota silloin, kun olet juuri kaatanut siihen täyden annoksen kahvia. Sitten alkaa se paniikinomainen etsintäoperaatio, jossa jokainen kaappi ja laatikko käydään läpi sellaisella intensiteetillä, että naapuri luulee sinun etsivän kadonnutta aarretta.

Mutta älä huoli, nokkamuki ilmestyy aina lopulta. Se löytyy sieltä, mistä et koskaan ajatellut etsiä – kuten jääkaapin päältä tai koiran pedistä. Ja kun vihdoin löydät sen, voit melkein kuulla sen hihittävän itsekseen: “Siinäpä oli hyvä piilopaikka, eikö ollutkin?”

Nokkamukin katoamistemput voivat olla turhauttavia, mutta ne ovat myös yksi niistä pienistä asioista, jotka tekevät elämästä niin mielenkiintoista. Ja hei, ainakin sinulla on aina hyvä tarina kerrottavana seuraavalla perhelounaalla. Joten seuraavan kerran, kun nokkamuki päättää kadota, muista vain hymyillä ja nauraa – se on kuitenkin vain muki, joka yrittää elää elämänsä täysillä, aivan kuten sinäkin.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:35:38