Etusivu > Onko elämän tarkoitus kahvinjuonti? #kahvi #elämä #huumori

2024/06/07 16:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvitellaanpa hetki, että elämän tarkoitus on kahvinjuonti. Kuulostaa hullulta, eikö? Mutta mietitäänpä asiaa tarkemmin.

Ensinnäkin, kuka meistä ei ole ollut aamuisin kuin zombien ja pandakarhun risteytys ennen ensimmäistä kahvikupillista? Silmät ristissä, tukka pystyssä ja poskella tyynyn jättämä kartta, joka näyttää enemmänkin muinaisen Egyptin papyruskääröltä kuin ihmisnaaman iholta. Ja sitten tapahtuu se maaginen hetki: kahvin tuoksu leviää ilmaan, ja yhtäkkiä olemme kuin Disneyn prinsessat metsässä, valmiina laulamaan lintujen kanssa.

Monille kahvi on enemmän kuin juoma; se on elämän eliksiiri, taikuudella höystetty jokapäiväinen rituaali, joka muuttaa meidät kärttyisistä möröistä (eli aamu-ihmisistä) toimiviksi yhteiskunnan jäseniksi. Uskoisin, että jos kahvia ei olisi, maailma olisi täynnä kärttyisiä mörköjä. Eikä kukaan halua elää mörköjen maailmassa, paitsi ehkä J.R.R. Tolkien.

Kahvinjuonti voi myös olla sosiaalinen tapahtuma. “Mennäänkö kahville?” on suomeksi “Kerro minulle kaikki elämäsi salaisuudet ja toiveet, mutta tee se kofeiinin vaikutuksen alaisena”. Kahvilan pöydän ääressä ratkaistaan maailman suurimmat ongelmat: “Kumpi oli parempi: vanha vai uusi Star Wars?”, “Onko ananas pizzaan kuuluva ainesosa?” ja tietenkin, “Miksi minä en ole vielä voittanut lotossa?”.

Ja mitä olisi työpaikka ilman kahvihuonetta? Se on kuin toimiston oma Las Vegas, jossa juorut leviävät nopeammin kuin meilit ja missä kaikki ovat voittajia – tai ainakin siihen asti, kunnes on palattava takaisin työpöydän ääreen. Kahvihuone on paikka, missä syntyy parhaat ideat, kuten “Entä jos tehtäisiin tiimipaita, jossa lukee ‘Team Kahvi’?” tai “Voitaisiinko meidän tiimin nimi muuttaa ‘Kahvi-Ninjat’?”

Mutta onko elämän tarkoitus todella kahvinjuonti? Ehkä ei. Tai ehkä se on juuri niin yksinkertaista. Ehkä elämä onkin vain sarja pieniä nautintoja: kuppi kuumaa kahvia, nauru ystävien kanssa ja se hetki, kun tajuaa, että päivän vaikein päätös on valita, otetaanko cappuccino vai latte.

Joten seuraavan kerran, kun otat hörpyn kahvia, muista: elämä on lyhyt, nauti siitä. Ja jos se nautinto sattuu tulemaan kahvikupillisesta, niin olkoon niin. Loppujen lopuksi, elämän tarkoitus voi olla juuri niin yksinkertainen kuin kahvinjuonti. Ainakin se on parempi kuin yrittää ymmärtää kvanttifysiikkaa ennen aamukahvia!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 10:52:35