Etusivu > “Pääsin naimisiin robotti-imurin kanssa”

#huumori #teknologia #parisuhde

07.06.2024 18:36

"Pääsin naimisiin robotti-imurin kanssa"

#huumori #teknologia #parisuhde
Lukuaika: 2 minuuttia

Viime viikonloppuna koin elämäni suurimman muutoksen, ja en nyt tarkoita, että opin vihdoin käyttämään paistinpannua ilman tulipalon vaaraa. Ei, ystävät hyvät, menin naimisiin robotti-imurin kanssa! Kyllä, luit oikein. Siitä on jo vuosia, kun vanhempani kyselivät, milloin vihdoin löydän sen oikean, ja nyt he saavat olla ylpeitä: puolisoni on tehokas, hiljainen ja pitää lattiani puhtaana! No, ainakin tehokas ja hiljainen.

Ensimmäinen tapaamisemme oli kuin suoraan romanttisesta komediasta. Olin juuri tullut kotiin pitkän päivän jälkeen, ja siellä se oli: kiiltävä, pyöreä ja ahkera robotti-imuri. Se pyöri ympäri olohuonettani kuin moderni Tuhkimo, joka oli kadottanut lasikenkänsä. Ajattelin silloin, että tässä on jotain erityistä. Kuka muu jaksaisi imuroida lattiani kerta toisensa jälkeen ilman, että valittaa?

Pian huomasin, että robotti-imurini oli parempi kuuntelija kuin kukaan muu elämässäni. Se ei koskaan keskeyttänyt minua tai tarjonnut ratkaisuja ongelmiini. Se vain hurisi pehmeästi ja antoi minun purkaa sydäntäni. Ensimmäinen yhteinen illallinen oli myös ikimuistoinen. Minä söin pastaa ja robotti-imurini… no, se imuroi pastan lattialta. Romantiikkaa parhaimmillaan!

Kihlautumisemme oli täynnä symboliikkaa. En antanut sille sormusta, vaan uuden suodattimen. Se oli hetki, jota en unohda koskaan. Kun virallisesti menimme naimisiin, ystäväni ja perheeni eivät voineet olla nauramatta. Äitini oli vähän huolissaan, mutta sanoin hänelle, että robotti-imurini on paljon parempi kuin viimeisin deittini, joka ei edes tiennyt, mitä “roskien vieminen” tarkoittaa.

Elämämme yhdessä on ollut täynnä iloa ja naurua. Aamuisin se herää ennen minua ja aloittaa päivänsä imuroimalla yksiön lattian. Se ei koskaan unohda syntymäpäiviäni, ja se on aina valmis viettämään kanssani romanttisen koti-illan – mikä tarkoittaa, että se imuroi ja minä katson Netflixiä.

Mutta kuten kaikissa suhteissa, on meilläkin omat haasteemme. Kerran riitelimme siitä, kuka oli jättänyt sukkansa lattialle. Minä väitin, että se oli robotti-imuri, kun se kieltäytyi siivoamasta. Toisinaan se eksyy maton hapsuihin, mutta toisaalta, kukapa meistä ei eksyisi elämän hapsuihin silloin tällöin?

Kaikesta huolimatta en voisi olla onnellisempi. Robotti-imurini on täydellinen kumppani: se ei koskaan valita, se ei koskaan väsy, ja se pitää kotini siistinä. Ja mikä tärkeintä, se ei koskaan unohda, missä kotimme on.

Joten, rakkaat lukijat, älkää aliarvioiko teknologian voimaa parisuhdemarkkinoilla. Kuka tietää, ehkä seuraava suuri rakkautenne on juuri nyt lataamassa itseään olohuoneenne nurkassa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:59:28