Etusivu > “Päätön broilerin lento ruuhkabussissa”

#huumori #arjensattumukset #koominen

07.06.2024 13:16

Lukuaika: 2 minuuttia

Olipa kerran, tai oikeammin sanottuna, olipa kerrankin, kun päätön broileri päätti ottaa ruuhkabussin kotiin. Kyllä, luit oikein – päätön broileri. En osaa sanoa, miksi broileri oli päättänyt matkustaa ilman päätään, mutta siinä se nyt kuitenkin oli, pakastealtaasta bussiin eksyneenä.

Tilanne alkoi tavallisesti, kuten kaikki tarinat, joissa on mukana päätön broileri, tietenkin tekevät. Bussi oli täynnä väsyneitä työmatkalaisia, jotka haaveilivat vain kotiin pääsystä ja ehkäpä yhdestä tai kahdesta ylimääräisestä minuutista Netflixin parissa. Yhtäkkiä etummaisen penkin alta alkoi kuulua kummallista rapinaa. Ensimmäinen matkustaja, joka huomasi tämän, oli herra Virtanen – eläkkeellä oleva postinkantaja, jolla oli tapana nukkua päiväunet missä tahansa bussiin liittyvässä tilanteessa.

Herra Virtanen avasi silmänsä, katsoi alas ja huomasi broilerin. “No jopas nyt jotakin,” hän tokaisi ääneen. “Tämäpä on outo kana.”

Pian koko bussi oli täynnä hämmästeleviä katseita ja pieniä naurunpyrskähdyksiä. Kaikki yrittivät keksiä, mistä tämä päätön broileri oli ilmestynyt ja minne se oli menossa. Yksi matkustaja, joka oli selvästi lukenut liikaa salapoliisiromaaneja, alkoi spekuloida ääneen: “Ehkä se on salainen agentti, joka yrittää paeta mafian kynsistä!”

Toinen matkustaja, joka ilmeisesti oli kokki, ehdotti, että broileri oli matkalla kokkikilpailuun. “Ehkä se yrittää voittaa palkinnon parhaasta paistista!” hän julisti ja sai koko bussin nauramaan.

Kuljettaja, joka oli tähän mennessä onnistunut pysymään vakavana, päätti viimein heittää oman lusikkansa soppaan. Hän pysäytti bussin ja kääntyi matkustajien puoleen: “Hyvät matkustajat, näyttää siltä, että meillä on ylimääräinen matkustaja. Onko kenelläkään tarjota tälle broilerille istumapaikkaa?”

Yleisö remahti nauruun ja eräs lapsi tarjosi broilerille oman paikkansa, koska “se on kuitenkin jo pakastettu, ei se istumapaikkaa tarvitse.” Tämä oli se hetki, jolloin päätön broileri, tai oikeammin sen matkustajaksi päätynyt ihmistovereiden joukko, päätti luovuttaa ja soittaa viranomaiset apuun.

Kun poliisi vihdoin saapui paikalle, he katsoivat broileria, sitten matkustajia ja lopulta kuljettajaa. “Tämä on päivän paras keikka,” yksi heistä totesi kuivasti. “Mutta nyt, kuka tämän broilerin omistaja oikein on?”

Kukaan ei tietysti tunnustanut, ja niin broileri vietiin poliisiasemalle odottamaan omistajaansa. Bussi jatkoi matkaansa, ja matkustajat saivat kertoa seuraavana päivänä työpaikalla, että he olivat olleet mukana kaikkein hauskimmassa joukkoliikennekriisissä ikinä.

Ja niin, päätön broileri, joka oli alun perin matkannut ruuhkabussissa, pääsi lopulta kuuluisaksi. Sen tarina levisi kuin kulovalkea, ja siitä tuli kaikkien aikojen eniten jaettu uutinen paikallisessa lehdessä. Kuka olisi arvannut, että päätön broileri voisi saada niin paljon huomiota?

Ehkä seuraavalla kerralla bussia odotellessa kannattaa katsoa penkin alle – koskaan ei tiedä, mitä tai ketä sieltä löytyy.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:24:51