Etusivu > Päivä jolloin myöhästyin omista häistäni

#komedia #häät #hauska #myöhästyminen

2024/06/07 17:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Aamu alkoi hyvin lupaavasti, kun herätyskelloni päätti ottaa päivän vapaaksi. “Ei hätää,” ajattelin, “kellon soittaminen on yliarvostettua.” Käänsin kylkeä ja jatkoin uniani, kunnes puhelimeni alkoi soittamaan Michael Jacksonin “Beat It” -kappaletta. Hauska valinta, ajattelin, kunnes tajusin, että se oli sulhaspoikani soittamassa. Hän muistutti, että olin myöhässä omista häistäni.

Hyppäsin ylös sängystä niin nopeasti, että Kim Jong-un olisi kateellinen rakettinopeudestani. Peseydyin kuin olisin osallistumassa olympialaisten 100 metrin pikapesuun, ja pukeuduin niin nopeasti, että olisin voinut voittaa maailmanennätyksen pukemisen pikajuoksussa.

Kävin keittiössä nappaamassa aamiaisen. Kyllä, olin siis syömässä muroja ennen omia häitäni. Onneksi minulla oli sentään äitini, joka kurvasi keittiöön ja katsoi minua ilmeellä, joka sanoi “Totisesti, sinä olet oma poikani”. Hän kuitenkin piti luennon siitä, kuinka myöhästyminen on perheen perinne, mutta omat häät ovat poikkeus.

Lopulta olin matkalla kohti hääpaikkaa, kun liikenne jumittui kuin ruotsalainen laivajono juhannuksena. Katsoin kelloa ja sitten edessä matelevaa Volvoa, ja harkitsin vakavasti teleportaatioon siirtymistä. Hätä ei lue lakia, joten päätin ottaa sivukujan, joka osoittautui enemmän sokkeloksi kuin oikoreitiksi.

Saavuin kirkolle lopulta kuin myöhästynyt kyyhky, juuri ajoissa kuulemaan kanttorin soittavan ensimmäiset sävelet. Kun astuin sisään, kaikkien katseet kääntyivät minuun. Yritin näyttää yhtä viattomalta kuin kissa, joka on juuri kaatanut maitolasillisen.

Alttarilla seisova tuleva vaimoni katsoi minua silmiin ja hymyili. Hän tiesi, että elämä kanssani ei tulisi olemaan tylsää. Pappi puolestaan katsoi minua kuin olisin aiheuttanut kolmannen maailmansodan. Kun hän kysyi, haluanko ottaa tämän naisen aviovaimokseni, vastasin: “Ehdottomasti, kunhan hän lupaa herättää minut aamuisin.”

Ja niin, minusta tuli aviomies. Myöhässä, mutta kuitenkin. Nyt meillä on ainakin yksi tarina kerrottavana lapsillemme – päivä, jolloin myöhästyin omista häistäni.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 10:55:58