Etusivu > “Päivittäisen työmatkani odottamattomat seikkailut” #huumori #työmatka #arjeniloja

2024/06/07 17:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Aamuni alkavat yleensä hyvin tavanomaisesti: kahvikupin äärellä, silmät vielä puoliksi unessa ja mieli valmiina kohtaamaan päivän haasteet. Mutta työmatkani on kuin suoraan Indiana Jonesin päiväkirjasta – täynnä odottamattomia seikkailuja ja vaaroja, jotka saavat jokaisen aamuni tuntumaan kuin olisi keskellä toimintaseikkailua.

Ensimmäinen haaste on tietenkin bussiin ehtiminen. Aikataulut ovat vain suosituksia, ja bussi saapuu aina juuri silloin kuin ei pitäisi. Joskus mietin, ovatko bussikuskit salaa ninjoja, jotka harjoittelevat katoamistemppujaan. Bussipysäkille saavuttuani huomaan, että bussi on jo mennyt, ja joudun aloittamaan ensimmäisen päivän sprinttini. Tämä onkin erinomainen tapa herätä, jos kahvi ei ole vielä tehonnut.

Bussissa matkustaminen on oma seikkailunsa. Ensimmäinen tehtävä on löytää paikka, jossa ei ole tahmeita tahroja, yllättäviä hajuja tai mystisiä nesteitä penkillä. Tämä on vähän kuin pelaisi venäläistä rulettia – ei koskaan tiedä, mitä saa. Yksi päivä löysin itseni istumasta kahden kovan kuorsauksen välissä. Yritin kuorsata mukana, mutta en saanut aikaan yhtä syvää ääntä, joten päätin vain nauttia konsertista.

Sitten on tietenkin ne kanssamatkustajat, jotka tekevät matkastani entistä mielenkiintoisemman. Yhtenä aamuna vieressäni istui mies, joka luki ääneen sanomalehteä. Tunsin oloni kuin olisin ollut radiossa, mutta ilman mahdollisuutta vaihtaa kanavaa. Toisena päivänä vieressäni istui nainen, joka puhui puhelimessa niin kovaa, että olin varma, että se oli jonkinlainen julkinen kuulutus. Opin paljon hänen naapuriensa elämästä, ja nyt tunnen olevani osa heidän perhettään.

Kun vihdoin saavun työpaikalle, olen jo käynyt läpi niin monta seikkailua, että tuntuu kuin olisin selvinnyt koko päivän haasteista. Työmatkani on kuitenkin opettanut minulle arvokkaita taitoja: nopeaa reagointia, ihmisten lukutaitoa ja ennen kaikkea huumorintajua. Koska jos ei muuta, niin ainakin voin nauraa kaikelle tapahtuneelle.

Lopulta, vaikka työmatkani on täynnä odottamattomia käänteitä ja haasteita, se tekee jokaisesta päivästä ainutlaatuisen. Ja mikä tärkeintä, se antaa minulle loputtomasti tarinoita kerrottavaksi kahvipöydässä – ja joskus myös lavalla.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:11:11