Etusivu > Parhaat kesälomakohteet Suomessa luonnon ystäville
#kesäloma #luonto #Suomi #matkailu #retkeily #lomavinkit

2024/06/07 22:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Suomi, tuo tuhansien järvien ja miljoonien hyttysten maa, tarjoaa luonnon ystäville enemmän ihmeteltävää kuin mummon vintiltä löytyvä vanha matkalaukku. Täällä on kaikkea: kansallispuistoja, metsiä, järviä ja jopa niitä kuuluisia suomalaisia mäntyjä, jotka kaikki näyttävät aivan samalta. Tässä muutama vinkki, minne suunnata kesälomalla, kun haluat tuntea luonnon lähempänä kuin koskaan – siis ihan nenänpäässäsi.

**1. Lapin taika – Yötön yö ja porojen pokerinaamat**

Lapissa kesäyö on kuin pitkä, valkoinen päivä, joka ei lopu koskaan – kuulostaa melkein kuin suomalaisen joulupukin mainospuheelta. Mutta totta se on! Yötön yö tarjoaa täydellisen mahdollisuuden valvoa koko yö ja ihmetellä, miksi porot näyttävät aina niin tyytyväisiltä. Ehkä he tietävät jotain, mitä me emme? Koko perhe voi nauttia vaellusreiteistä, kuten Hetta-Pallas, jossa maisemat ovat niin kauniita, että ne saavat jopa suomalaisen sanomaan “oho”.

**2. Koli – Kansallismaisemia ja kuumottavia kiipeilyjä**

Kun haluat tuntea itsesi maailman valloittajaksi ilman, että tarvitsee lähteä kotikylää pidemmälle, Koli on sinulle sopiva kohde. Kolin huipulla voit seistä ja katsoa alas Pieliselle, kuvitellen hetken olevasi Suomen Napoleon – tosin ilman hattua ja hieman vähemmän valloitushaluja. Maisemat ovat niin upeat, että niistä voisi melkein kirjoittaa runon – tai ainakin lähettää Instagramiin kuvan, jolla saa kaikki kaverit kateellisiksi.

**3. Repovesi – Jännitystä ja riippusiltoja**

Repoveden kansallispuistossa voit kokea Indiana Jones -hetkiä ylittäessäsi riippusiltoja, jotka heiluvat kuin mummon keinutuoli. Täällä voit myös kiivetä Olhavanvuorelle ja tuntea itsesi todelliseksi seikkailijaksi. Muista kuitenkin ottaa mukaan hyvät kengät ja eväät – seikkailu ilman eväitä on kuin sauna ilman löylyä.

**4. Saimaa – Järvien kuningas ja norpan valtakunta**

Saimaalla voit bongata norppia, jotka näyttävät aina siltä, että ne olisivat juuri nähneet jotain todella kiinnostavaa – ehkä jääkaapin oven avautuvan? Vuokraa mökki, ota mukaan kalastusvälineet ja nauti järvimaisemista, jotka ovat kuin suoraan postikortista. Täällä voit myös kokeilla soutamista, mikä on suomalainen tapa liikkua hitaasti, mutta varmasti.

**5. Nuuksio – Luonto lähellä kaupunkia**

Jos haluat kokea luonnon läheisyyden ilman, että tarvitsee matkustaa maailman ääriin, Nuuksio on sinulle sopiva paikka. Tämä kansallispuisto sijaitsee aivan pääkaupunkiseudun kyljessä, joten voit helposti yhdistää kaupunkiloman ja luontoretken. Nuuksion polut tarjoavat mahdollisuuden hengähtää ja kuunnella luonnon ääniä – ja ehkä jopa nähdä vilauksen city-ketusta, joka on eksynyt metsäseikkailulle.

Näillä vinkeillä kesälomasi Suomessa on taatusti täynnä naurua, seikkailuja ja unohtumattomia hetkiä. Ja muista, että luonnon helmassa kaikki maistuu paremmalta – jopa ne itikat, jotka yrittävät epätoivoisesti saada sinusta päivän ateriansa. Hauskaa lomaa!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:27:12