Etusivu > “Parhaat naurut syntyvät arjen pienistä kömmähdyksistä.” #huumori #komiikka #elämänilo

07.06.2024 11:25

"Parhaat naurut syntyvät arjen pienistä kömmähdyksistä." #huumori #komiikka #elämänilo
Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele tämä: olet juuri tullut kotiin pitkän työpäivän päätteeksi, avaat jääkaapin ja näet, että joku on laittanut maitoa appelsiinimehun purkkiin. Olet jo kaatanut sitä muroihisi ennen kuin huomaat virheen. Onko tämä a) ärsyttävää, b) elämän suurimpia mysteerejä vai c) täydellinen tilannekomiikan hetki? Jos vastasit c, olet oikeilla jäljillä!

Arjen pienet kömmähdykset ovat kuin tähtipölyä, joka ripotellaan tasaisin väliajoin elämämme ylle. Ne saavat meidät nauramaan, vaikka ensin saattavatkin aiheuttaa pientä turhautumista. Ajatellaanpa vaikkapa tilannetta, jossa olet viemässä roskapussia ulos. Pussista puhkeaa pohja juuri kun olet ovella, ja koko keittiöroskakori levittäytyy lattialle kuin moderni taideteos. Eikö olekin ironista, että juuri siinä hetkessä, kun yrität tehdä jotain hyödyllistä, universumi päättää tehdä sinusta koomikon?

Entä sitten ne hetket, kun yrität näyttää fiksulta, mutta kohtalo päättää toisin? Kerran olin tärkeässä kokouksessa ja keksin loistavan idean. Nousin seisomaan, otin syvään henkeä ja aloitin puheeni vakuuttavasti – kunnes tajusin, että olin unohtanut vetää vetoketjun ylös. Koko huoneen nauru oli kuin ooppera, jossa minä olin pääroolissa. Mutta hei, ainakin se oli mieleenpainuva esitys!

Joskus kömmähdykset syntyvät teknologiasta. Kuka ei olisi joskus lähettänyt vahingossa viestiä väärälle henkilölle? “Rakastan sinua” -viestin saaminen pomolta ei ehkä ole ihan sitä, mitä olit suunnitellut, mutta ainakin se piristää työpäivää. Ja siinä hetkessä, kun yrität selittää tapahtunutta, sanat vain tuntuvat pettävän. “Se oli tarkoitettu… siis… no, ei sinulle, vaan… tiedäthän, se toinen henkilö…”

Ja mitä olisi elämä ilman perheen aiheuttamia kommelluksia? Mieti tilannetta, jossa lapsesi päättää leikkiä kampaajaa ja päätyy leikkaamaan tukkansa juuri ennen perhepotrettia. Lopputulos on jotain, joka muistuttaa enemmän modernia taidetta kuin perinteistä kampausta. Mutta hei, ainakin se kuva tulee olemaan ikimuistoinen!

Tärkeintä on muistaa nauraa itselleen. Arjen kömmähdykset ovat elämän tapaa sanoa: “Hei, älä ota kaikkea niin vakavasti!” Ne ovat kuin pieniä muistutuksia siitä, että täydellisyyttä ei ole olemassa ja että elämä on paljon hauskempaa, kun siihen suhtautuu rennosti. Joten seuraavan kerran, kun kaadat appelsiinimehua muroihin, nauti siitä hetkestä. Se on juuri se, mikä tekee elämästä niin nautinnollisen naurettavaa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:07:59