Etusivu > Parhaat retkeilypaikat Suomessa talvikaudella. #retkeily #Suomi #talvi #luonto #matkailu

2024/06/07 15:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Suomi, tuo pohjoisten tarujen ja tuhansien järvien maa, tarjoaa talvikaudella retkeilijöille elämyksiä, jotka saavat jopa jääkarhun kaivamaan vaelluskengät esiin. Mutta mistä aloittaa, kun maa on täynnä lumisia taikamaailmoja? Nappaa kuppi kuumaa kaakaota ja lähde mukaan kierrokselle parhaisiin talviretkeilypaikkoihin, joissa lumihanget kutsuvat seikkailuun.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Lapin taianomainen erämaa, jossa porot kulkevat vapaasti ja revontulet tanssivat taivaalla. Kaukana kaikesta, mutta silti lähellä sydäntä, Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet hiihtovaelluksille ja lumikenkäilylle. Ja kyllä, kuulit oikein – lumikenkäily! Miksi tyytyä tavallisiin kenkiin, kun voit tuntea itsesi muinaissuomalaiseksi lumisoturiksi?

Seuraavaksi suuntaamme Pyhä-Luoston kansallispuistoon. Täällä voit kohdata Pyhän tunturin, joka ei ole pyhä vain nimeltään. Tunturissa on enemmän pyhyyttä kuin mummon sunnuntaipaistissa. Pyhä-Luosto tarjoaa upeita talvimaisemia ja huikeita laskettelurinteitä, mutta myös hiljaisuutta ja rauhaa. Kuka tarvitsee meditaatioretriittiä, kun voi istua nuotiolla ja kuunnella luonnon omaa sinfoniaa?

Kolmantena kohteena mainittakoon Koli, joka on tunnettu kesällä upeista maisemista, mutta talvella se muuttuu kuin satukirjan kansikuvaksi. Kolin vaarat, peittyneenä valkoiseen vaippaan, saavat mielen lepäämään ja sielun laulamaan. Ja jos et ole koskaan nähnyt Pielistä jäätyneenä, nyt on korkea aika! Varo kuitenkin, ettet astu väärälle puolelle – se voisi käydä yhtä kylmäksi kuin naapurin mummon kommentit uusista hiustyyleistäsi.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä on Nuuksion kansallispuisto, joka sijaitsee aivan pääkaupunkiseudun kupeessa. Tämä paikka on todellinen talvinen paratiisi. Nuuksio tarjoaa retkeilijöille monenlaisia reittejä ja aktiviteetteja, kuten jääkiipeilyä ja avantouintia. Kyllä, avantouintia! Mikäpä olisi parempi tapa osoittaa suomalaisuuttaan kuin hypätä jääkylmään veteen ja sitten juosta saunaan – tai suoraan lentokentälle, jos unohdit lämmittävän villapaidan kotiin.

Summa summarum, talviretkeily Suomessa on kuin isoäidin tekemä karjalanpiirakka: jokainen pala on täynnä makua ja rakkautta. Joten vedä päälle villasukat ja toppahaalari, ja suuntaa kohti lumen peittämää seikkailua. Nämä paikat eivät pelkästään vie sinut talven ihmemaahan, vaan myös antavat sinulle muistoja, jotka eivät sula keväällä.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:12:46