Etusivu > Parhaat retkikohteet Suomessa talvikaudella. #retkeily #talvi #Suomi #luonto #matkailu

07.06.2024 21:36

Parhaat retkikohteet Suomessa talvikaudella. #retkeily #talvi #Suomi #luonto #matkailu
Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvitellaan tilanne: on talvi, olet Suomessa, ja sinulla on palava halu lähteä retkelle. Ei hätää, meillä on ratkaisu! Ota kuppi kuumaa kaakaota, kääriydy vilttiin ja anna meidän johdattaa sinut parhaisiin talviretkeilykohteisiin, joissa voit nauttia luonnosta ilman, että varpaat jäätyvät irti.

Ensimmäinen pysäkki: Lapin taianomaiset tunturit. Ei ole väliä, oletko poron selässä, moottorikelkassa tai suksilla, Lapissa sinua odottaa talven ihmemaailma. Jos et ole koskaan nähnyt revontulia, nyt on tilaisuutesi! Muista kuitenkin pakata mukaan taskulämmitin – se on kuin taskulamppu, mutta lämpimämpi.

Seuraavaksi suuntaamme Koliin, jossa voit ihailla kansallismaisemia, jotka ovat niin kauniita, että niistä voisi tehdä postikortteja. Tai tehdä niistä elokuvan. Tai ehkä jopa elokuvan postikorteista. Koli tarjoaa upeat mahdollisuudet lumikenkäilyyn, ja mikä parasta, saat hyvän syyn ostaa ne lumikengät, joita et ole koskaan ennen tarvinnut. Lumikengät ovat muuten myös erinomainen keskustelunavaus – “Hei, tiedätkö mikä on paras tapa tallata lunta kuin jättiläinen?”

Jos kaipaat urbaanimpaa seikkailua, suuntaa Helsingin Keskuspuistoon. Tämä on paikka, jossa luonto ja kaupunki kohtaavat kuin kaksi vanhaa ystävää, jotka eivät ole nähneet toisiaan pitkään aikaan. Voit hiihdellä lumen peittämillä poluilla ja lopuksi palkita itsesi kuumalla glögillä kaupungin sykkeessä. Muista kuitenkin, että jos eksyt, olet todennäköisesti vain kivenheiton päässä lähimmästä kahvilasta.

Yksi talven klassikkokohde on Ruka. Ruka tarjoaa loistavat puitteet lasketteluun, mutta tiesitkö, että siellä voit myös kokeilla jääkiipeilyä? Kyllä, jääkiipeilyä! Se on kuin tavallista kiipeilyä, mutta kylmempää ja liukkaampaa. Jos onnistut tässä lajissa, voit kertoa kaikille, että olet kiivennyt jäistä seinää – ja se kuulostaa aina vaikuttavalta.

Entä sitten, kun lumi sataa vaakasuoraan ja pakkasta on enemmän kuin vanhassa pakastimessa? Silloin suuntaamme Oulangan kansallispuistoon. Talvella puistossa voi ihailla henkeäsalpaavia jääputouksia ja nauttia hiljaisuudesta, joka on niin syvä, että voit kuulla omat ajatuksesi – ja ehkä jopa vastauksen niihin. Muista kuitenkin, että Oulangan reitit ovat talvisin kuin elokuvan seikkailurata: kauniita, mutta haastavia.

Jos olet retkeilijä, joka haluaa viihdyttää myös perhettä, suuntaa Ylläkselle. Ylläs on kuin talven Disneyland – paitsi että Mikki Hiiri on korvattu karhuilla ja vuoristoradat moottorikelkkareiteillä. Ylläksellä on myös mahdollisuus kokeilla husky-safaria. Kyllä, husky-safaria! Se on kuin koiranulkoilutusta, mutta paljon nopeampaa ja karvaisempaa.

Joten, kun talvi saapuu ja pakkanen paukkuu, älä jää sohvalle loikoilemaan. Lähde seikkailuun näihin upeisiin retkikohteisiin ja koe Suomen talvi parhaimmillaan. Ja muista, ettei mikään retki ole täydellinen ilman kunnon eväitä – joten pakkaa mukaan riittävästi suklaata, sillä se on ainoa asia, joka sulaa nopeammin kuin lumi taskussasi.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:41:17