Etusivu > Parhaat suomalaiset kansallispuistoreitit vaellukseen

#luonto #vaellus #kansallispuistot #Suomi #retkeily #ulkoilu

2024/06/07 13:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Suomi, tuo tuhansien järvien ja tuhansien kompassien maa, tarjoaa vaeltajille loputtomia polkuja, jotka vievät sinut niin syvälle luontoon, että jopa karhut alkavat kysellä reittiohjeita. Jos haluat nähdä Suomen kauneimmat kansallispuistot ja samalla saada kunnon annoksen naurua, olet tullut oikeaan paikkaan. Laitetaan reppu selkään ja suunnataan kohti parhaita suomalaisia kansallispuistoreittejä!

**Urho Kekkosen kansallispuisto: Polkuja ja politiikkaa**

Urho Kekkosen kansallispuisto, tuttavallisemmin UKK-puisto, on nimetty Suomen pitkäaikaisimman presidentin mukaan. Polut ovat niin pitkiä ja mutkikkaita, että ne muistuttavat Kekkosen poliittista uraa. Joskus saatat huomata, että polku päättyy suohon – mutta hei, eikö se olekin täydellinen vertauskuva politiikalle? Täällä voit kokea Saariselän tunturit, jotka ovat niin kauniita, että ne saavat jopa porot pysähtymään ja ottamaan selfieitä.

**Nuuksio: Luontoa ja lyhyitä lomia**

Nuuksio on vähän kuin Suomen luonto pakattuna tiiviiseen pakettiin. Se on lähellä Helsinkiä, joten pääset sinne nopeasti sen jälkeen, kun olet kyllästynyt kaupunkielämään ja haluat vaihtaa korkokengät vaelluskenkiin. Nuuksio tarjoaa monipuolisia reittejä, jotka ovat täydellisiä päiväretkille. Älä kuitenkaan ylläty, jos törmäät metrossa ihmisiin, jotka ovat vieläkin pukeutuneet retkeilyvarusteisiin – he eivät vain malttaneet riisua niitä.

**Pallas-Yllästunturi: Tuntureita ja tuntumaa**

Pallas-Yllästunturi on niin henkeäsalpaavan kaunis, että jopa revontulet ottavat täällä vuoronumeron. Tämä on paikka, jossa voit vaeltaa tuntureilla ja tuntea olevasi maailman katolla – tai ainakin Suomen katon harjalla. Täällä reitit ovat niin hyvin merkityt, että eksymisen mahdollisuus on yhtä pieni kuin mahdollisuus löytää Lapista palmu. Muista kuitenkin ottaa mukaan villasukat, sillä täällä on kylmämpi kuin joulupukin pakastimessa.

**Oulanka: Koskia ja kuohuja**

Oulangan kansallispuisto on kuin luonnon oma vesipuisto, mutta ilman liukumäkiä ja jäätelökioskeja. Täällä virtaavat kosket ja kuohuvat joet tarjoavat vaeltajille unohtumattomia elämyksiä. Karhunkierros on yksi tunnetuimmista reiteistä, ja vaikka nimi viittaa karhuihin, älä huoli – karhut ovat yleensä liian kiireisiä poseeraamaan valokuvissa. Muista kuitenkin pakata mukaan kunnon eväät, sillä vaelluksen jälkeen olet niin nälkäinen, että voisit syödä vaikka puun kävyn (tai kaksi).

**Isojärvi: Järviä ja jättiläisiä**

Isojärven kansallispuisto on paikka, jossa voit kokea Suomen järvimaisemat parhaimmillaan. Täällä voit nähdä jättiläismäisiä puita, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi kääpiöksi. Jos olet onnekas, saatat nähdä myös majavia, jotka ovat niin ahkeria, että he saavat sinut tuntemaan itsesi laiskiaisen sukulaiseksi. Reitit ovat sopivia niin aloittelijoille kuin kokeneillekin vaeltajille – eli kaikille, jotka osaavat laittaa toisen jalan toisen eteen.

Näillä kansallispuistoreiteillä vaellus on yhtä aikaa hauskaa ja henkeäsalpaavaa. Joten, vedä vaelluskengät jalkaan, ota mukaan reipasta mieltä ja lähde seikkailemaan Suomen upeaan luontoon. Muista kuitenkin, että vaikka luonto tarjoaa paljon kauneutta, se tarjoaa myös paljon hyttysiä – joten älä unohda hyttysmyrkkyä!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:30:28