Etusivu > “Pessimistin positiivinen päiväkirja” #huumori #elämä #nauru

07.06.2024 12:01

Lukuaika: < 1 minuutti

Heräsin aamulla ennen herätyskelloa. Se on aina hyvä merkki siitä, että päivästä tulee pitkä kuin nälkävuosi. Avasin verhot ja näin, että aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Ajattelin, että mikä loistava päivä saada auringonpistos ja palovammoja! Laitoin kahvin tippumaan ja tietenkin kahvinkeitin päätti pitää vapaapäivän. Joten join vedenkeitintä tuijottaen kupillisen haaleaa vettä – loistava alku päivälle.

Töihin mennessä bussi oli täpötäynnä. Tajusin, että saan varmasti päivän liikunta-annoksen seisomalla yhdellä jalalla ja pitämällä kiinni tangosta kuin trapetsitaiteilija. Ja bonuspisteet siitä, että joku astui varpailleni jo kolmesti ennen ensimmäistä pysäkkiä. Ainakin jalkani ovat nyt tuntoherkät!

Töissä pomo kertoi, että saamme uuden tietokoneohjelman, joka tekee meidän kaikkien työstä paljon tehokkaampaa. Ajattelin vain, että loistavaa, nyt voin olla aiempaakin tehokkaampi tekemään virheitä. Lounasaikaan unohdin evääni kotiin, mutta onneksi työpaikan automaatista löytyi viimeinen säilykevoileipä. Se olikin parempi vaihtoehto kuin mikään gourmet-ateria – ainakin säästin rahaa ravintolalaskuilta ja saan samalla testata vatsani kestävyyttä.

Iltapäivällä nettiyhteys kaatui, ja tajusin, että voin käyttää aikaa paperitöihin. Kuka ei rakasta paperitöitä? Seurauksena sain täydellisen muistutuksen siitä, miksi digitaalisuus on ihmiskunnan suurimpia saavutuksia.

Kotimatkalla sade yllätti, ja minulla ei tietenkään ollut sateenvarjoa. Vedenpaisumus oli niin mahtava, että olisin voinut osallistua olympialaisten uimatapahtumaan. Mutta hei, sainpahan ilmaisen suihkun ja säästin vedenkulutuksessa.

Illalla ajattelin katsoa suosikkisarjaani, mutta television kaukosäädin oli päättänyt mennä lakkoon. Siispä nautin hiljaisuudesta – ja mahdollisuudesta kuulla naapureiden erinomaisia karaoke-esityksiä. Hienoa, että joku nauttii elämästään!

Päivän päätteeksi mietin, että huonomminkin olisi voinut mennä. En esimerkiksi jäänyt bussin alle, kahvinkeitin ei räjähtänyt, ja sainpahan hyvän tarinan kerrottavaksi. Pessimistin positiivinen päiväkirja on valmis – koska huomenna on taas uusi päivä täynnä uusia, upeita mahdollisuuksia mennä pieleen!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:25:15