Etusivu > “Pieniä iloja arjessa: kun sukkapari löytyy kerralla! #arjenkomiikkaa #ilo #sukat”

07.06.2024 12:41

Lukuaika: < 1 minuutti

Kuinka monesti olet seissyt pyykkikorin edessä kuin Indiana Jones etsimässä Graalin maljaa, mutta tällä kertaa tavoitteena onkin löytää kadonnut sukka? Arjen pienet ilot, ne todella piilevät niissä hetkissä, kun sukka löytyy parinsa kera yhdellä kertaa. Jos joku olisi sanonut minulle vuosia sitten, että sukkien parittaminen voisi tuntua lottovoitolta, olisin nauranut ja sanonut, että hän on menettänyt sukkansa lisäksi myös järkensä.

Kuvittele tilanne: aamu on kiireinen, kahvi on kaatunut paidalle, ja olet jo myöhässä. Astut asuntosi lattialle ja huomaat, että sukkakori hymyilee sinulle. Se on siinä, aivan silmiesi edessä: täydellinen sukkapari, joka odottaa sinua. Ei enää turhautunutta penkomista, ei enää kärsivällisyyden venytystä kuin vanhaa kuminauhaa.

Sukkien löytäminen kerralla on kuin Universumi olisi sanonut: “Tänään on sinun päiväsi, sankarini!” Se on pieni voitto arjen taistelukentällä, jossa muut haasteet – kuten kadonneet avaimet ja mystisesti katoavat kaukosäätimet – yrittävät lannistaa sinut.

Eräänä aamuna, kun koetin epätoivoisesti löytää paria siniselle sukalleni, löysin lopulta itseni miettimästä, miksi sukkia ylipäätään koskaan päätyy yksinäisiksi. Onko olemassa joku sukkien rinnakkaistodellisuus, jonne ne katoavat? Vai kenties sukkien salaseura, joka kokoontuu öisin pyykkikoneen salaluukussa? Kuka tietää. Mutta kun se maaginen hetki koittaa ja löydät molemmat sukat, tuntuu kuin olisit ratkaissut yhden elämän suurimmista arvoituksista.

Ja entäpä se hetki, kun löydät sukkaparin, jota et edes muistanut omistavasi? Se on kuin joulu keskellä viikkoa! “Hei, tämähän on se pari, jonka ostin silloin kun vielä uskoin kuntosalijäsenyyden olevan hyvä idea!”

Näinä hetkinä arki on kauneimmillaan. Pienet asiat, kuten täydellinen sukkapari, voivat saada sinut hymyilemään ja tuntemaan, että kaikki on hetken ajan kohdallaan. Joten seuraavan kerran, kun löydät molemmat sukat yhdellä kertaa, nosta malja – vaikka se olisikin vain se kahvikuppi, joka kaatui paidalle – ja juhli arjen pieniä iloja!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:25:03