Etusivu > Pitäisikö kissoille olla oma työelämä? #kissat #työelämä #huumori

2024/06/07 11:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvittele maailma, jossa kissat kävelevät toimistoon rusetit kaulassa ja kantavat pieniä salkkuja. Ensimmäinen kysymys, joka mieleen juolahtaa, on tietenkin: pitäisikö kissoille olla oma työelämä?

Kuvitellaanpa hetki. Kissa astuu sisään toimistoon, ja heti alkaa taukoamaton kehräys. Se ei ole kahvinkeitin, vaan uusi kollega. Ensimmäinen haaste olisi kuitenkin aamupalaveri. Kun ihmiset juovat kahvia saadakseen itsensä hereille, kissa vaatii päivittäisen annoksensa kissanminttua. Ja tietysti se pöytä, johon kissa hyppää, on aina se, jossa on eniten tärkeitä asiakirjoja.

Miten olisi sitten kissan työpäivä? Ehkäpä kissa toimisi asiakaspalvelijana. “Anteeksi, missä tilaukseni viipyy?” “Miau.” Seuraavaksi kissa käpertyy laatikkoon ja nukahtaa. Eikö ollutkin vastaus, joka tekee vaikutuksen? Ja kun puhelin soi, kissa tuijottaa sitä hetken, kääntää selkänsä ja alkaa pesemään itseään. Kyllä, asiakaspalvelu on selvästi kissan heiniä.

Entä jos kissa toimisi kokoushuoneen johtajana? “Kiitos kaikille, että saavuitte paikalle. Ennen kuin aloitamme, muistutan teitä siitä, että älkää unohtako tuoda minulle säännöllisesti herkkupaloja.” Sitten kissa hyppää pöydälle, kävelee läppärien yli ja tiputtaa vesikupin lattialle. Kyllä, tästä kokouksesta tulee todella tuottava.

Mitä tehtäviä kissoille voisi vielä keksiä? Ehkäpä kissa voisi olla toimiston stressinpoistaja. Sen tehtävä on yksinkertainen: olla söpö ja kehrätä. Jokaisen stressaantuneen työntekijän tulisi viettää viisi minuuttia silittäen kissaa. Onko parempaa tapaa rentoutua? Ongelma on vain siinä, että kissa määrää, milloin se on valmis siliteltäväksi, eikä päinvastoin.

Ja kun työpäivä on ohi, kissa palaa kotiin, avaa jääkaapin ja vaatii illallisensa. Työn ja vapaa-ajan tasapaino on tärkeää, ja kissa osaa sen taidon täydellisesti. Se makaa sohvalla, tassut kohti kattoa, ja miettii, miten ihminen selviää ilman päiväunia.

Joten pitäisikö kissoille olla oma työelämä? Ehkäpä ei, mutta ajatus siitä tuo meistä jokaiselle hymyn huulille. Ja jos työpaikallasi on kissa, muista: se on siellä rentoutumista varten, sinun työsi on tehdä kaikki muu.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 00:44:46