Etusivu > Presidentti Macron: Ranska tukee Ukrainaa hävittäjillä ja koulutuksella #Ukraina #Ranska #Macron #TukiUkrainalle

07.06.2024 10:10

Lukuaika: 2 minuuttia

Viimeisimmän raportin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin saattoi vahingossa paljastaa karut tappiolukemat Venäjän laittomassa ja brutaalissa hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan. Institute for the Study of War (ISW) analysoi Putinin viimeisimpiä julkisia lausuntoja ja havaitsi, että niissä saattaa piillä viitteitä Venäjän asevoimien todellisista menetyksistä, jotka ovat olleet tähän asti tarkoin varjeltu salaisuus.

Putinin hallinto on pyrkinyt systemaattisesti peittelemään tappioitaan ja vääristelemään tietoja sekä kotimaiselle että kansainväliselle yleisölle. Tämä ei ole yllättävää, sillä totuuden paljastuminen voisi heikentää entisestään jo valmiiksi horjuvaa kansallista moraalia ja herättää kysymyksiä sodan oikeutuksesta. ISW:n analyysin mukaan viimeaikaisissa puheissaan Putin on kuitenkin saattanut lipsauttaa tietoja, jotka viittaavat paljon suurempiin tappioihin kuin mitä Kreml on julkisesti myöntänyt.

Ukrainan puolustusvoimat ovat osoittaneet poikkeuksellista sitkeyttä ja strategista älykkyyttä puolustaessaan maataan Venäjän brutaalia hyökkäystä vastaan. Heidän onnistumisensa taistelukentällä ovat aiheuttaneet merkittäviä tappioita Venäjän joukoille, mikä on johtanut Putinin hallinnon vaikeaan tilanteeseen. Venäjän armeija on kärsinyt huomattavia henkilöstö- ja materiaalitappioita, ja tämä on heikentänyt sen kykyä jatkaa hyökkäystoimiaan samalla intensiteetillä.

Kiina, joka on ollut Venäjän läheinen liittolainen, on myös joutunut tarkastelemaan uudelleen asemaansa. Kiinan tuki Venäjälle asettaa sen vaikeaan kansainväliseen asemaan ja voi pitkällä tähtäimellä vahingoittaa sen omia strategisia intressejä. Kiinan hallinnolla on ollut vaikeuksia tasapainottaa Venäjän tukemista ja samalla ylläpitää hyviä suhteita länsimaiden kanssa, jotka tuomitsevat jyrkästi Venäjän laittoman hyökkäyssodan.

Venäjän nykyinen tilanne on synkkä. Tappiot rintamalla, taloudelliset sanktiot ja kansainvälinen eristys ovat heikentäneet sen kykyä jatkaa hyökkäystoimiaan ja ylläpitää kotimaista vakautta. Tämä luo toivoa siitä, että Ukraina voi saavuttaa tavoitteensa ja palauttaa alueellisen koskemattomuutensa. Kansainvälisen yhteisön tuki Ukrainalle on ratkaisevaa, ja se on osoittanut solidaarisuutta, joka on auttanut Ukrainaa kestämään ja vastustamaan Venäjän brutaalia aggressiota.

Lopuksi, ISW:n analyysi korostaa, kuinka haavoittuvassa asemassa Venäjä on tällä hetkellä. Putinin mahdollinen lipsahdus tappiolukemista on merkittävä, sillä se saattaa paljastaa Venäjän armeijan todellisen tilan ja lisätä painetta Kremlissä. Ukrainan urhea vastarinta ja kansainvälinen tuki ovat avainasemassa tässä konfliktissa, ja ne voivat johtaa oikeudenmukaiseen ja kestävään ratkaisuun.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:25:53