Etusivu > “Putoava jäätelö ja muu elämän sietämätön keveys” #komedia #elämänilo #hauskaa

07.06.2024 13:15

"Putoava jäätelö ja muu elämän sietämätön keveys" #komedia #elämänilo #hauskaa
Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvitellaanpa tilanne: olet juuri ostanut kesän kylmimmän, herkullisimman jäätelötötterön ja tunnet olevasi elämän huipulla. Aurinko paistaa, linnut laulavat ja jäätelö sulaa juuri sopivalla nopeudella. Kaikki on täydellistä – kunnes… Kappas vaan, jäätelöpallo päättää tehdä vapaapudotuksen suoraan asfalttiin. Tämän hetken epäreiluus on niin käsinkosketeltavaa, että tekisi mieli hakea Oscaria parhaan draamaelokuvan pääosasta.

Mutta ei hätää, elämän sietämätön keveys iskee jälleen! Voit joko surkutella mennyttä jäätelöäsi tai katsoa ympärillesi ja huomata, että naapurisi juuri kompastui omiin kengännauhoihinsa. On kuin koko maailma olisi salaliitossa järjestämässä slapstick-komediaa juuri sinulle. Elämä on joskus kuin huonoin koskaan näkemäsi elokuva, mutta siinä on se hyvä puoli, että pääsyliput ovat ilmaisia.

Ja entäpä ne tilanteet, kun yrität tehdä vaikutuksen treffeillä? Tilanne on jo valmiiksi jännittävä, ja sitten päädyt kaatamaan vesilasin treffi-illallisella. Käytätkö tilanteen hyväksesi ja tarjoat koomisen kurkotuksen pyyhkeen perään, vai yritätkö vain haihtua paikalta kuin ninjakoulutuksen saanut Houdini? Voin luvata, että jälkimmäinen ei yleensä toimi.

Elämän keveys on juuri siinä, miten suhtaudumme näihin hetkiin. Aina voi valita naurun kyynelten sijaan. Kuin yrittäisit selittää, miten koirasi söi läksysi – aikuisena. Kuka uskoisi sinua? Mutta hei, ainakin tarina jää elämään!

Näissä pienissä kömmähdyksissä on jotain universaalin koomista. Kuka tahansa voi samaistua siihen hetkeen, kun huomaat bussin oven sulkeutuvan juuri nenäsi edessä. Olet joko sankari, joka ehtii bussiin viime hetkellä, tai se tyyppi, joka juoksee kuin hidastetussa elokuvassa ja jää lopulta seisomaan pysäkille, kun bussi kiihdyttää pois.

Elämä on täynnä näitä pieniä, absurdeja hetkiä, jotka tekevät siitä niin mielenkiintoista. Joten, kun seuraavan kerran jäätelösi päättää hypätä kohti maan vetovoimaa, muista että nauru on parasta lääkettä. Ja ehkä kannattaa ostaa myös toinen jäätelöpallo varmuuden vuoksi. Tai jopa kolmas. Sillä koskaan ei tiedä, milloin seuraava elämän slapstick-kohtaus odottaa nurkan takana!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:41:11