Etusivu > “Pysäkki, jossa linja-auto odottaa sinua.”

#huumori #arkielämä #odottava #bussipysäkki #hauskaa

2024/06/07 11:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele tilanne: seisot siellä bussipysäkillä, katsot kelloa ja sitten taas tyhjää tietä. Päivä on jo muutenkin ollut niin pitkä, että jos se olisi elokuva, se saisi Oscarin parhaasta draamasta. Yhtäkkiä mieleesi juolahtaa ajatus: entä jos bussi odottaisikin sinua? Käänteinen maailma, jossa bussi tarkistaa aikataulun ja miettii, milloin sinä mahdat saapua. Näin se voisi mennä:

Bussi 24 seisoo pysäkillä ja vilkaisee kelloaan, joka on tietenkin digitaalinäyttö kojelaudassa. “Missähän se Maija viipyy?” bussi miettii. “Hänellä on aina niin kiire, että tuntuu kuin hän juoksisi maratonia joka aamu.”

Toinen bussi, numero 12, kurvaa pysäkille ja avaa ovensa. “Hei 24, mitä kuuluu? Vieläkö odotat Maijaa?”

“Joo, joo. Tiedäthän Maijan, hänellä on aina jotain menossa. Viime viikolla hän pudotti avaimensa viemäriin ja yritti onkia niitä sateenvarjolla. Kesti ikuisuuden!” Bussi 24 nauraa, tai ainakin yrittää, sillä sen torvi soi hieman epävireisesti.

Samaan aikaan Maija saapuu nurkan takaa, hengästyneenä ja hiukset pystyssä kuin hän olisi juuri saanut sähköiskun. “Siinä se on, vihdoin!” hän huudahtaa ja heiluttaa käsiään kuin yritettäisiin pysäyttää lentokone.

Bussi 24 huokaisee helpotuksesta ja avaa ovensa. “No vihdoinkin, Maija! Olin jo melkein lähdössä ilman sinua.”

Maija astuu bussiin ja pahoittelee myöhästymistään. “Tiedäthän, nämä aamut. Ensin kahvinkeitin räjähti, sitten kissa piiloutui pesukoneeseen ja lopulta unohdin kännykän vessaan.”

“Ei se mitään, Maija. Pääasia, että olet täällä nyt. Istuinpaikka odottaa sinua, kuten aina.” Bussi 24 hymyilee itsevarmasti, ainakin niin paljon kuin bussi voi hymyillä.

Ja niin matka jatkuu, bussi 24 kuljettaa Maijaa ja muita matkustajia tyynen rauhallisesti, tietäen, että seuraavana aamuna he kohtaavat jälleen saman pysäkin äärellä. Mutta tällä kertaa, bussi tietää tarkalleen, milloin Maija saapuu – tai ainakin se luulee tietävänsä.

Bussi 24 ajattelee itsekseen: “Ehkä huomenna jätän kellon kotiin ja odotan vain sydämellä. Se näyttää Maijan ajan tarkemmin kuin mikään aikataulu koskaan.”

Ja niin, elämä jatkuu pysäkillä, jossa linja-auto odottaa sinua. Joka aamu, joka ilta ja jokainen päivä, aivan kuten hyvä ystävä, joka tietää, että joskus elämässä parasta on vain odottaa – ja nauraa matkalla.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:11:31