Etusivu > Ruokakaupan erikoisimmat ostoskassikohtaamiset
#huumori #arkielämä #hauskathetket #komiikka #kohtaamiset

07.06.2024 17:02

Ruokakaupan erikoisimmat ostoskassikohtaamiset  
#huumori #arkielämä #hauskathetket #komiikka #kohtaamiset
Lukuaika: 2 minuuttia

Aloin eräänä päivänä miettiä, että ruokakauppa on kuin moderni gladiaattorien areena. Siellä taistellaan parasta tarjousta, tuoreinta leipää ja viimeistä maitotölkkiä vastaan. Mutta tiedättekö, mikä on vielä villimpää? Ne hetket, kun tapaat toisen asiakkaan kassalla.

Kerran olin kassan jonossa, ja edessäni oleva henkilö oli ladannut hihnalle niin paljon vessapaperia, että luulin hänen valmistautuvan maailmanloppuun. Kysyin häneltä vitsillä: “Onko sinulla tulossa iso juhla vai oletko vain erittäin optimistinen tulevaisuuden suhteen?” Hän nauroi ja vastasi: “Ei, tämä on vain varmuuden vuoksi. Viimeksi kun tuli vessapaperikriisi, jouduin käyttämään vanhoja sanomalehtiä. Nyt olen valmistautunut!”

Toinen kerta, kun olin ostoksilla, huomasin kassalla asiakkaan, jolla oli ostoskärryssään pelkästään maitoa ja kissanruokaa. Hänen takanaan jonottava mies katsoi kärryä ja kysyi: “Onko sinulla kotona kissa vai erittäin erikoinen maku?” Asiakas vastasi: “Ei kumpaakaan. Minulla on vain erittäin nirso vaimo.” Jono repesi nauruun, ja jopa kassatyöntekijä hymyili.

Ja sitten oli se päivä, kun olin ostamassa vain muutaman pienen asian, mutta edessäni olevalla pariskunnalla oli kärry täynnä tavaraa. He olivat juuri maksamassa, kun nainen huomasi, että oli unohtanut ostaa purukumia. Mies, joka selvästi tunsi tämän tilanteen hyvin, huokaisi ja sanoi: “Se alkaa aina purukumilla ja päättyy siihen, että olemme taas kauppalaskussa konkurssissa.” Nainen nauroi ja vastasi: “Sen takia sinä rakastut minuun joka kerta uudelleen – koskaan ei tiedä, mitä yllätyksiä tulee vastaan!”

Ja puhutaanpa hetki niistä ihmisistä, jotka unohtavat PIN-koodinsa juuri, kun on heidän vuoronsa maksaa. Eräänä päivänä näin miehen, joka yritti muistaa PIN-koodiaan niin hartaasti, että näytti siltä kuin hän olisi yrittänyt ratkaista maailmanrauhaa. Lopulta hän huokaisi syvään ja sanoi kassalle: “Ehkä minun pitäisi käyttää tätä päätäni muuhunkin kuin hatun kantamiseen.”

Kaikkein ikimuistoisin kohtaaminen oli kuitenkin se, kun olin kassalla ja edessäni ollut asiakas oli valmis maksamaan, mutta hänellä oli vain käteistä rahaa. Kassatyöntekijä ilmoitti, että kortti on rikki ja käteistä ei voida ottaa vastaan. Tilanne näytti hetken aikaa epätoivoiselta, kunnes asiakas hymyili ja sanoi: “No, tämä on hyvä syy aloittaa se dieetti, josta olen aina puhunut!” Koko kassajono nauroi, ja hän poistui kaupasta tyhjin käsin mutta hymy huulillaan.

Ruokakaupan kassajonossa voi todellakin nähdä kaikenlaista. Se on paikka, jossa arjen pienet koomiset hetket kohtaavat toisensa, ja missä jokaisella on mahdollisuus nauraa, ainakin hetken verran, ennen kuin palaa takaisin todellisuuteen ja unohtaa, mihin ne avaimet taas jäivätkään.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:29:17