Etusivu > “Satuin pudottamaan vessapaperirullan – ja sen mukanaan sinut.”

#hauskatilanne #vessahuolto #arjenkomiikka #päivänpiristys

07.06.2024 19:37

"Satuin pudottamaan vessapaperirullan - ja sen mukanaan sinut."

#hauskatilanne #vessahuolto #arjenkomiikka #päivänpiristys
Lukuaika: < 1 minuutti

Aloitetaanpa tarinalla, joka on niin arkinen, että se on melkein pyhä. Kuvittele itsesi viettämässä rauhallista aamua, kahvikuppi kädessä, koko päivän toimet vielä edessäsi. Elämä on kuin suora viiva, kunnes saavutat sen pisteen, jolloin on aika huolehtia perustarpeista. Niin, se hetki, jolloin suuntaat kylpyhuoneeseen ja kohtaat pyhän paperirullan.

Kaikki alkoi aivan tavallisesti. Astuin kylpyhuoneeseen, suljin oven perässäni ja istuin alas. Elämä oli kaunista ja yksinkertaista, kunnes tajusin, että vessapaperirulla oli aivan lopussa. Siinä se killui, kuin viimeinen lehti puussa syksyn viimassa. Ei hätää, ajattelin, minulla on vararulla valmiina.

Nousin ylös ja otin uuden rullan kaapista. Ylpeänä itsestäni – sillä kuka ei rakasta olla hyvin valmistautunut – asetin rullan telineeseen. Mutta juuri kun ajattelin, että elämäni oli jälleen raiteillaan, kohtalo päätti heittää pienen mutkan matkaan.

Vessapaperirulla luiskahti kädestäni ja alkoi kierimään lattialla. Yritin napata sen kiinni, mutta se vain pyöri ulottumattomiin kuin pieni valkoinen tuulispää. Seuraava hetki oli kuin hidastetusta elokuvasta: rulla syöksyi ulos kylpyhuoneesta, ja minä perässäni, housut puolitangossa, yrittäen epätoivoisesti saada sen kiinni.

Rulla pyöri keittiön lattialle, sitten olohuoneeseen, ja minä sen perässä. Naapurit olisivat saaneet tästä näystä elinikäisen naurukohtauksen, jos olisivat sattuneet vilkaisemaan ikkunasta. Lopulta rulla pysähtyi keskelle olohuoneen mattoa, ja minä sain sen kiinni. Housut ylhäällä, mutta ylpeys alhaalla, palasin takaisin kylpyhuoneeseen.

Kun vihdoin sain uuden rullan paikoilleen ja istahdin alas, en voinut olla nauramatta. Se pieni hetki, jolloin arki muuttui komediaksi, muistutti minua siitä, että elämä on täynnä yllätyksiä. Ja että joskus ne yllätykset ovat juuri sitä, mitä tarvitsemme, jotta voimme nauraa itsellemme.

Joten ensi kerralla, kun kohtaat pienen vastoinkäymisen – olipa se sitten vessapaperirullan pako tai muu arjen haaste – muista nauraa. Koska loppujen lopuksi, elämä on liian lyhyt otettavaksi liian vakavasti. Ja jos saat nauraa itsellesi, olet jo voiton puolella.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:20:21