Etusivu > “Sekaisin suomalaisesta säästä: kesä vai talvi?” #huumori #suomisää #nauru

07.06.2024 19:57

"Sekaisin suomalaisesta säästä: kesä vai talvi?" #huumori #suomisää #nauru
Lukuaika: < 1 minuutti

Suomalainen sää on kuin arvoituksellinen sukulaistäti, joka saapuu kylään ilman ennakkovaroitusta. Yhtenä hetkenä se tarjoaa täytekakkua ja toisena hetkenä vetää tuolin alta. Tervetuloa Suomeen, maahan jossa sääennuste on yhtä luotettava kuin arvaus siitä, montako maalia Suomi tekee jääkiekon MM-finaalissa!

Kesä Suomessa on kuin lottovoitto: hieno ajatus, mutta harva kokee sen. Kun aurinko vihdoin pilkistää esiin pilviverhon takaa, suomalaiset ryntäävät ulos kuin muurahaiset sokeripalan kimppuun. Jokainen puiston penkki on varattu, ja jäätelökioskeille syntyy jonoja, jotka saavat Black Friday -alennusmyynnit näyttämään lastenleikeiltä. Mutta älä unohda, että Suomen kesä on myös täynnä yllätyksiä. Et koskaan tiedä, milloin taivas päättää avautua ja kaataa niskaasi koko Itämeren vesivaraston.

Ja sitten on talvi. Ah, suomalainen talvi, tuo vuodenaikojen vuoristorata, joka kestää ikuisuuden ja hieman päälle. Ensilumi on aina suuri tapahtuma – siihen asti, kunnes se muuttuu loskaksi, ja kengät muistuttavat enemmän suohirviöiden jalkineita. Pakkanen puree poskia, ja auton ikkunat tarvitsevat enemmän raaputusta kuin lottonumerot. Mutta älä huoli, jos lumi sulaa, se kyllä palaa takaisin, aivan kuin veljenpoikasi, joka unohti kännykkänsä luoksesi.

Suomalaiset ovat kuitenkin sopeutuvaisia. On kesä tai talvi, he löytävät aina jotain valittamisen aihetta – ja siinä piilee heidän viehätyksensä. Jos ei sada, on liian kuuma; jos sataa, on liian kylmä. Suomalaisen sanonta “ei ole huonoa säätä, on vain huonoja vaatteita” on yhtä aikaa lohdutus ja kirous. Vaikka kuinka pukeutuisit, Suomi pitää huolen siitä, että huomaat aina unohtaneesi jotain olennaista.

Sää onkin suomalaisen sielun peili. Se on oikukas, arvaamaton ja täynnä yllätyksiä – aivan kuten suomalaiset itse. Joten seuraavan kerran, kun seisot sateenvarjo kädessäsi kesäkuussa tai raaputat jäätä auton ikkunasta huhtikuussa, muista, että olet osa jotakin suurempaa. Olet osa tätä ihmeellistä, sekopäistä, ja ennen kaikkea täysin suomalaista sääfarssia.

Ja jos mikään muu ei lohduta, aina voi nauraa sille, että jossain päin maailmaa joku luulee, että Suomi on ikuinen talven ihmemaa. Jospa he vain tietäisivät…

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:11:32