Etusivu > “Sekaisin suomalaisista sananlaskuista.” #huumori #sanaleikki #nauru

07.06.2024 21:01

"Sekaisin suomalaisista sananlaskuista." #huumori #sanaleikki #nauru
Lukuaika: 2 minuuttia

Kaikki me olemme kuulleet suomalaisia sananlaskuja, mutta joskus ne voivat kuulostaa siltä kuin ne olisivat tulleet suoraan saunan lauteilta liian monen löylyn jälkeen. Otetaanpa muutama klassikko käsittelyyn ja katsotaan, mitä niistä oikeasti voisi päätellä.

“Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla.” No niin, tämä on se sananlasku, jonka kanssa suomalainen lintubongari joutuu aina ongelmiin. Kun näet sen yhden pyyparin istuvan kädessäsi, mietitkö koskaan, mitä tehdä niille kymmenelle muulle, jotka hengailevat puussa kuin teinit grillikatoksen ympärillä? Toivottavasti edes yksi niistä kymmenestä on ottanut selfien.

“Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto.” Tämä on ilmeisesti ohje niille, jotka harkitsevat muuttamista metsän keskelle. Mutta mitä jos kuusi alkaa huudella ohjeita talon sisustukseen? “Hei, tuo sohva ei sovi tuohon kulmaan!” Ei siis ihme, että suomalaiset ovat niin taitavia mökkiläisiä – he kuuntelevat puuston neuvoja.

“Ei savua ilman tulta.” Tai kuten suomalainen grillaaja sanoisi: “Ei kärähtänyttä makkaraa ilman liian suurta hiillosta.” Tämä sananlasku on erityisen hyödyllinen juhannuksena, kun jokainen nuotion ääressä istuva henkilö muuttuu hetkessä savustetuksi kalaksi.

“Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa.” Tämä on ilmeisesti varoitus niille, jotka aikovat ryhtyä sirkustaiteilijoiksi ilman harjoittelua. Mutta hei, jos kerran kurkotat kuuseen, miksi ihmeessä kataja on siinä vieressä valmiina ottamaan sinut vastaan? Kataja on kuin se kaveri, joka aina sanoo “Mitä minä sanoin?” ja tarjoaa laastaria.

“Nälkä kasvaa syödessä.” Tämä on tuttu tilanne kaikille suomalaisille buffet-ruokailijoille. Kun olet jo kolmatta kertaa hakemassa lisää lihapullia ja perunamuusia, alat miettiä, oliko tämä sananlasku oikeasti varoitus vai kehotus. Lopulta päädyt siihen tulokseen, että se on vain suomalainen tapa nauttia ruoasta – enemmän on aina enemmän.

“Kell’ onni on, se onnen kätkeköön.” Tämä kuulostaa siltä kuin se olisi suoraan suomalaisesta rikoselokuvasta. “Älä näytä onnellisuuttasi, tai muuten naapuri tulee ja vie sen.” Onneksi suomalaiset ovat mestareita piilottamaan tunteensa, joten jos koskaan näet suomalaisen hymyilevän, tiedät, että hän todella yrittää peitellä todellista onneaan.

Näitä sananlaskuja kuunnellessa alkaa väkisinkin miettiä, kuinka paljon suomalaiset ovatkaan oppineet elämästä metsän keskellä ja saunan lauteilla. Seuraavan kerran, kun joku heittää sinulle sananlaskun, vastaa samalla mitalla ja lisää oma twistisi – “Parempi nauru naapurissa kuin itku omassa tuvassa!”

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 10:53:32