Etusivu > “”Seniili” Biden otti Trumpin keinot käyttöön” #politiikka #Biden #Trump #USA

2024/06/07 17:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Yhdysvaltain politiikan kenttä on ollut jatkuvassa muutoksessa viime vuosina, erityisesti presidentti Joe Bidenin kaudella. Vuonna 2024 puhutaan yhä enemmän siitä, miten Biden on ottanut käyttöön joitakin edeltäjänsä Donald Trumpin strategioita ja toimintatapoja, vaikka heidän poliittiset näkemyksensä ja tavoitteensa eroavatkin toisistaan merkittävästi. Tämä kehitys on ollut yllättävä monille, ja se herättää kysymyksiä siitä, miksi Biden on päätynyt käyttämään Trumpin keinoja.

Yksi keskeisistä alueista, jossa Biden on omaksunut Trumpin tyylin, on talouspolitiikka. Trumpin “America First” -doktriini korosti kotimaisen teollisuuden ja työpaikkojen suojelemista, ja Biden on omaksunut tämän ajattelutavan tietyiltä osin. Esimerkiksi Bidenin hallinto on asettanut tullimaksuja ja muita kaupan rajoituksia suojellakseen yhdysvaltalaisia yrityksiä ja työpaikkoja erityisesti Kiinan vaikutusvaltaa vastaan. Tämä on ollut merkittävä muutos perinteisestä demokraattisesta vapaakauppapolitiikasta, ja se on saanut laajaa tukea erityisesti teollisuusalueilla.

Toinen alue, jossa Bidenin hallinto on ottanut oppia Trumpilta, on maahanmuuttopolitiikka. Vaikka Biden on pyrkinyt humanisoimaan ja helpottamaan maahanmuuttajien asemaa, hän on samalla pitänyt voimassa joitakin Trumpin tiukkoja maahanmuuttokäytäntöjä. Tämä on johtunut osittain siitä, että rajaturvallisuus on poliittisesti herkkä aihe, ja Bidenin hallinto on joutunut tasapainoilemaan humanitaaristen arvojen ja kansallisen turvallisuuden välillä.

Bidenin hallinnon ulkopolitiikassa on myös nähtävissä Trumpin vaikutteita, erityisesti suhteessa Venäjään ja Kiinaan. Biden on ollut johdonmukaisen jyrkkä Venäjän laittoman ja brutaalin hyökkäyssodan tuomitsemisessa Ukrainassa, ja hänen hallintonsa on asettanut ennennäkemättömän tiukkoja pakotteita Venäjää vastaan. Tämä linja on ollut yhtenäinen Trumpin kauden Venäjä-politiikan kanssa, vaikka Trumpin henkilökohtaiset suhteet Venäjän presidentti Vladimir Putiniin olivatkin kiistanalaisia. Kiinan suhteen Biden on jatkanut Trumpin aloittamaa linjaa, joka pyrkii rajoittamaan Kiinan taloudellista ja teknologista nousua Yhdysvaltojen kustannuksella.

Vaikka Bidenin toimintatapojen omaksuminen Trumpilta saattaa vaikuttaa ristiriitaiselta, sillä on myös strategisia syitä. Ensinnäkin, tietyt Trumpin politiikat saivat kannatusta laajoilta kansanosilta, ja Biden on saattanut nähdä niiden jatkamisen hyödyllisenä oman poliittisen asemansa vahvistamiseksi. Toiseksi, globaalit haasteet, kuten Venäjän uhka ja Kiinan nousu, ovat vaativia ja vaativat vahvaa ja päättäväistä politiikkaa, jota Biden on pyrkinyt toteuttamaan.

Lopuksi voidaan todeta, että vaikka Biden on omaksunut joitakin Trumpin keinoja, hänen tavoitteensa ja arvonsa ovat edelleen perustavanlaatuisesti erilaisia. Bidenin hallinto pyrkii edistämään sosiaalista oikeudenmukaisuutta, ilmastonmuutoksen torjuntaa ja kansainvälistä yhteistyötä, jotka ovat olleet keskeisiä demokraattisia tavoitteita. Tämä yhdistelmä vanhoja ja uusia toimintatapoja tekee Bidenin hallinnosta ainutlaatuisen ja monisyisen, ja se heijastaa Yhdysvaltain politiikan jatkuvaa evoluutiota.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 10:36:21