Etusivu > “Sieniharrastajan salaiset sankariteot” #huumori #sienestys #naurunpaikka

07.06.2024 18:02

Lukuaika: 2 minuuttia

Sieniharrastajan salaiset sankariteot

Onko koskaan käynyt niin, että metsässä samoillessasi olet törmännyt henkilöön, joka näyttää siltä, että hänellä on enemmän tietoa sienistä kuin metsäkauriilla on sarvia? Tämä henkilö saattaa olla salainen sankari – sieniharrastaja, joka uhraa vapaa-aikansa ja joskus myös järkensä etsiessään täydellistä kantarellisaalista.

Kuvittelepa tämä: on varhainen aamu, kello on juuri lyönyt “mitä ihmettä teen hereillä” -aikaa, ja sankarimme, sieniharrastaja Seppo, on jo täydessä valmiudessa. Varusteinaan hänellä on sienikori, veitsi ja mystinen sieniopas, joka on todennäköisesti peritty hänen isoisänsä isoisältä. Sepolla on myös erityinen kyky – hän pystyy haistamaan suppilovahveroita kilometrien päästä, aivan kuten Batman haistaa Gotham Cityn ongelmat.

Sepon matka metsään ei ole pelkkää kävelyä. Ei, hän kohtaa vaaroja, joista tavallinen tallaaja voi vain uneksia. Kuten ne hirveät hetket, kun hän tajuaa, että hänen korinsa on täynnä myrkkysieniä ja hän ei muista, miltä kantarelli oikeastaan näyttää. Tai kun hän kompastuu juurakkoon ja lentää suoraan mustikkapuskaan, muuttuen hetkessä ihmisen ja smurffin risteytykseksi.

Mutta nämä pienet vastoinkäymiset eivät pysäytä Seppoa. Ei, hän taistelee eteenpäin, tietäen, että jossain siellä on täydellinen herkkutatti odottamassa häntä. Ja kun hän löytää sen, hän tuntee itsensä maailman voimakkaimmaksi. Se hetki, kun Seppo kohottaa herkkutattinsa kuin Excalibur-miekka, on kuin katselisi hidastettua elokuvaa – sieni kimaltelisi valon osuessa sen kosteaan pintaan ja tuuli kuiskaisi: “Seppo, olet todellinen sieni-sankari.”

Ja mitä tapahtuu, kun Seppo palaa kotiin voitokkaana sienisaaliinsa kanssa? No, luonnollisesti hän kertoo kaikille urotöistään. “Löysin tämän kantarellin juuri, kun karhu oli aikeissa napata sen,” hän ilmoittaa ylpeänä. “Ja tämän tattin löysin, kun olin juuri väistämässä meteoria.”

Ja vaikka Seppo saattaa joskus liioitella saavutuksiaan, yksi asia on varma: hänen rakkautensa sieniä kohtaan on todellinen. Olipa kyseessä sitten myrkkysieni tai maailman suurin herkkutatti, Seppo on valmis kohtaamaan kaikki haasteet metsässä. Ja me muut voimme vain ihailla hänen sinnikkyyttään – ja ehkä ottaa oppia siitä, että joskus suurimmat sankariteot eivät vaadi viittaa, vaan pelkän sienenkorin ja ripauksen hulluutta.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:22:49