Etusivu > “Suihkuverhojen salatut draamat”

#komiikka #elämänpienetsurullisuudet #arki

2024/06/07 22:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitä kaikkea suihkuverhosi on nähnyt? Siellä se roikkuu, nöyränä ja hiljaisena, mutta vannon, että sen elämä on yhtä draamaa kuin saippuaooppera. Kuvittelepa suihkuverhon elämä: aamusta iltaan se kuuntelee lauluääntäsi, joka kuulostaa lähinnä siltä, kuin joku yrittäisi kuristaa ankkaa.

Ensinnäkin, suihkuverhon haaveet. Kyllä, suihkuverhoillakin on haaveita. Ne unelmoivat pääsevänsä kylpyhuoneen ulkopuolelle, ehkä jopa olohuoneeseen, jossa ne voisivat olla osa tyylikästä sisustusta. “Hei, olen suihkuverho, mutta minulla on unelmia! Haluan olla verho, joka ripustetaan olohuoneen ikkunaan, josta avautuu näkymä merelle!” Mutta ei, suihkuverho joutuu tyytymään siihen, että se näkee vain suihkun ja satunnaiset shampoopullot.

Sitten tulevat suihkuverhon arjen haasteet. Kuvittele, että joku riuhtaisee sinut joka aamu kovakouraisesti syrjään, vain siksi että heidän täytyy päästä suihkuun. Isoäiti kertoi aina, että kohteliaisuus on hyve, mutta ilmeisesti se ei ulotu suihkuverhoihin. Ja ne kerrat, kun suihkuverho jää kiinni alareunastaan kylpyammeen reunaan – se on kuin yrittäisi selvitä painajaisesta, jossa et pääse karkuun!

Entäpä suihkuverhon pelot? Niitä on monia. Ensinnäkin, suihkuverho pelkää hometta. Home on suihkuverhon vihollinen numero yksi, joka hiipii paikalle hiljaa ja salakavalasti. Se on kuin kylpyhuoneen oma versio zombiapokalypsista. Suihkuverhoilla on myös fobia nimeltä “pesukone”. Kyllä, pesukone. Kun ne kuulevat lähestyvän pesukoneen jyrinän, ne tietävät, että niiden kohtalo on vaakalaudalla. Pesukone voi olla suihkuverholle joko puhdistava keidas tai tuhoisa pyörremyrsky.

Suihkuverhojen elämä on täynnä myös ystävyyksiä ja vihollisuuksia. Jos suihkuverho voisi valita, se haluaisi olla ystävä kylpyhuonetossujen kanssa, jotka tuovat mukavuutta ja lämpöä. Mutta entä se kylpyhuoneen matto, joka katsoo sitä aina halveksivasti? Niillä kahdella on ikuinen kilpailu siitä, kumpi on kylpyhuoneen todellinen kuningas.

Suihkuverhojen elämä on täynnä suuria tunteita ja pieniä tragedioita. Se on kuin oma pieni draamasarja, joka pyörii joka päivä kylpyhuoneesi näyttämöllä. Joten ensi kerralla, kun astut suihkuun ja vedät suihkuverhoa syrjään, muista, että silläkin on tarina kerrottavanaan. Se on tarina rohkeudesta, selviytymisestä ja unelmista, jotka ulottuvat paljon kauemmas kuin kylpyhuoneen seinät.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:27:10