Etusivu > Suomalaiset kesäfestivaalit ja niiden monimuotoisuus

#Suomi #kesä #festivaalit #kulttuuri #musiikki #elämä #hauskanpito

2024/06/07 18:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Suomen kesäfestivaalit ovat kuin sään jumalan huumoria parhaimmillaan – välillä paistaa aurinko ja välillä taivaalle nousee niin paljon pilviä, että mietitään, onko tämä nyt sittenkin saunafestivaali. Mutta suomalainen ei anna pienen sateen lannistaa. Kyllä sitä aina villasukat jalkaan saa, vaikka oltaisiin juhannuksena järvessä!

Ensimmäisenä on mainittava Ruisrock, joka on niin legendaarinen, että se saattaa hyvin olla vanhempi kuin isoäitisi. Se on kuin Suomen oma Woodstock, mutta vähemmän mutaa ja enemmän säänkestäviä suomalaisia. Kun Ruisrockin liput tulevat myyntiin, ne katoavat nopeammin kuin kesäilta, ja yhtäkkiä kaikki ystäväsi tuntuvat olevan siellä, vaikka et nähnyt ketään ostamassa lippuja.

Ja sitten on Provinssi, joka on kuin suomalainen versio Disneylandista: siellä on kaikkea kaikille, paitsi ehkä Mikkiä ja Minniä. Provinssissa voit kuulla niin rockia, poppia kuin sitä genreä, jota kukaan ei osaa oikein nimetä, mutta kaikki väittävät ymmärtävänsä.

Ilosaarirock Joensuussa on festivaali, jossa on jotain erityistä – ehkä se johtuu siitä, että siellä on niin paljon iloa, että se on nimettykin sen mukaan. Jos et löydä Ilosaarirockista hymyä kasvoillesi, et ehkä ole etsinyt tarpeeksi hyvin. Lisäksi Joensuun kesäyöt ovat niin valoisia, että ne näyttävät siltä kuin joku olisi unohtanut sammuttaa auringon.

Flow Festival Helsingissä on sitten se paikka, jonne mennään näyttämään, että festarikävijät voivat olla myös tyylikkäitä. Siellä juodaan artesaanikahvia ja ihmetellään, miksei kukaan ole vielä tehnyt elokuvaa tästä kaikesta. Flow’ssa musiikki on kuin hyvä viini – se paranee vuosi vuodelta, ja sitä nautitaan hyvällä seuralla.

Pori Jazz on taas jotain ihan muuta. Siellä ihmiset istuvat piknik-vilteillä ja kuuntelevat jazzia, joka on niin smoothia, että jopa hyttyset tanssivat mukana. Pori Jazz on kuin festivaali, jossa stressi ja kiire unohtuvat, ja tilalle tulee rauha ja hyvä musiikki. Pori Jazzissa jopa sade tuntuu tulevan rytmissä.

Ja tietysti on mainittava Tuska, joka on festivaali, jossa kaikki tuntevat olevansa osa suurta metalliperhettä. Se on kuin olisi saapunut kotiin, jota ei tiennyt kaivanneensa. Tuska-festivaalilla pärjää, kunhan muistaa ottaa mukaan korvatulpat ja jättää ylimääräisen herkkyyden kotiin. Siellä ei kukaan kysy, miksi sinulla on pääkallo paidassa – he kysyvät, miksi sinulla ei ole.

Suomalaiset kesäfestivaalit ovat kuin suomalainen sielu: monimuotoisia, yllätyksellisiä ja täynnä iloa. Ne ovat hetkiä, jolloin unohdamme arjen murheet ja annamme musiikin ja hyvän seuran viedä mennessään. Joten pakkaa reppusi, ota mukaan aurinkovoide ja sateenvarjo, ja suuntaa festareille – siellä odottaa Suomen kesän paras puoli.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 00:30:14