Etusivu > Suomen kansallispuistojen luonto ja matkailureitit.
#luonto #kansallispuistot #Suomi #matkailu

2024/06/07 20:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Suomi, tuo tuhansien järvien ja miljoonien puujalkavitsien maa, on siunattu lukuisilla kansallispuistoilla, jotka ovat kuin luonnon omia stand-up-klubeja. Nämä vehreät keitaat tarjoavat mahdollisuuden nauttia luonnosta ja samalla testata, kuinka pitkälle voit mennä ilman GPS:ää ennen kuin alat keskustella oravien kanssa.

Ensimmäisenä lavalle astuu Nuuksion kansallispuisto, joka sijaitsee niin lähellä Helsinkiä, että voit melkein kuulla kaupungin humun, mutta tarpeeksi kaukana, että voit teeskennellä olevasi erämaan erakko. Nuuksiossa voit vaeltaa, meloa, ja jos oikein innostut, voit yrittää houkutella metsäkauriin mukaan selfieesi. Reitit ovat hyvin merkittyjä, joten eksymisen riski on pienempi kuin yrittäessäsi navigoida Helsingin keskustassa hämärässä.

Seuraavaksi esittelyvuorossa on Urho Kekkosen kansallispuisto. Tämä puisto on niin iso, että se voisi toimia omana kuntanaan, tosin ilman kaupungintaloa ja valtuuston kokouksia. Täällä voit patikoida tuntureilla ja ihastella maisemia, jotka ovat kuin suoraan postikortista. Jos olet onnekas, saatat nähdä poron – tai ainakin jonkun pukeutuneena poroksi, joka yrittää saada Instagram-seuraajia.

Kolmas naurun aiheemme on Koli, tuo kansallismaiseman kruununjalokivi. Kolilla voit kiivetä Ukko-Kolin huipulle ja tuntea itsesi kansalliseksi sankariksi, vaikka todellisuudessa hengästyt jo ensimmäisellä portaalla. Maisemat ovat niin upeat, että ne saavat sinut unohtamaan, kuinka paljon jalkasi seuraavana päivänä särkevät. Koli on myös täydellinen paikka ottaa se yksi kuva, joka saa kaikki seuraajasi kateelliseksi.

Älä unohda Repoveden kansallispuistoa, jossa riippusillat tarjoavat jännitystä ja mahdollisuuden testata, kuinka paljon korkeanpaikankammoa voit sietää ennen kuin alat harkita maastopyöräilyä. Repovedessä on myös hienot melontamahdollisuudet, joten voit kokeilla, kuinka hyvin hallitset kajakin – ja kuinka nopeasti voit kaatua sen kanssa.

Lopuksi, mutta ei vähäisimpänä, meillä on Oulangan kansallispuisto, joka on Kuusamon ja Sallan alueen ylpeys. Oulangan Karhunkierros on klassikko, joka tarjoaa 80 kilometriä puhdasta luonnonkauneutta ja mahdollisuuden pohtia, miksi et valinnut lyhyempää reittiä. Mutta älä huoli, maisemat ja kosket pitävät mielen virkeänä, vaikka jalat huutaisivat armoa.

Joten pakkaa mukaan eväät, hyvät kengät ja huumorintajusi, ja lähde tutustumaan Suomen kansallispuistoihin. Muista, että luonnossa liikkuminen on kuin hyvä vitsi – se paranee kerta kerralta!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 00:26:43