Etusivu > Suomen kansallispuistojen monimuotoinen luonto. #Suomi #Luonto #Kansallispuistot

2024/06/07 21:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Suomen kansallispuistojen monimuotoinen luonto on kuin suomalainen sisu – täynnä yllätyksiä ja hämmästyttävän sitkeä. Kun astut näihin luonnon omiin stand-up-klubeihin, et voi olla nauramatta ja hämmentymättä yhtä aikaa. Tervetuloa mukaan, tämä on matka, joka tarjoaa enemmän käänteitä kuin suomalainen kesäsää!

Ensimmäinen pysähdys: Nuuksio. Kuvittele itsesi keskelle villiä metsää, jossa oravat ovat yhtä tottuneita turisteihin kuin suomalaiset ovat saunaan. Nuuksiossa voit kulkea polkuja, jotka kiemurtelevat kuin krapulaisen viikonlopun muistikuvat. Ja ne järvet – ne ovat niin kirkkaat, että voit peilata niistä itsesi ja todeta, että kyllä, olet taas unohtanut ottaa mukaan aurinkorasvan.

Seuraavaksi suuntaamme Urho Kekkosen kansallispuistoon, joka on yhtä laaja kuin suomalainen hiljaisuus. Täällä voit patikoida tuntureilla ja tuntea olevasi maailman katolla – tai ainakin Suomen. Ja hei, mitä olisikaan vaellus ilman poroja? Nuo sympaattiset sarvipäät saavat sinut tuntemaan itsesi kuin joulupukin apulaiseksi, vaikka todellisuudessa olet vain eksynyt reitiltä.

Kolmas etappi vie meidät Repoveden kansallispuistoon, jossa vesistöjen ja kallioiden yhdistelmä on kuin suomalaisen mielenmaisema. Hyppää mukaan riippusillalle ja tunne, kuinka elämäsi roikkuu hiuskarvan varassa – aivan kuten silloin, kun yrität ymmärtää suomalaisten intohimoa salmiakkiin. Ja kun olet selvinnyt sillan yli, muista huokaista helpotuksesta ja nauttia maisemista, jotka ovat kuin suoraan postikortista.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on seuraava kohteemme. Tämä paikka on täydellinen yhdistelmä pohjoisen karua kauneutta ja suomalaisen luonnon ihmeitä. Voi olla, että päädyt juttelemaan revontulille tai huomaamaan, että jopa tunturimaisemat voivat saada sinut tuntemaan olosi pieneksi – mutta älä huoli, se on vain merkki siitä, että olet vihdoin löytänyt paikan, jossa voit olla yhtä hiljaa kuin suomalainen juhlissa.

Ja lopuksi, mutta ei vähäisimpänä, suuntaamme Kolin kansallispuistoon. Tämä on paikka, jossa kansallismaisemat saavat sinut tuntemaan, että olet astunut suoraan Akseli Gallen-Kallelan maalaukseen. Kolilla voit seistä Ukko-Kolin huipulla ja julistaa ääneen, että olet nähnyt Suomen kauneimman maiseman – vaikka tiedämme kaikki, että oikeasti yrität vain peittää hengästymistäsi kiipeämisen jälkeen.

Siinäpä se, Suomen kansallispuistot tarjoavat luonnon monimuotoisuutta, joka on yhtä vaihtelevaa kuin suomalainen huumori. Joten vedä jalkaasi vaelluskengät, nappaa mukaan eväät ja anna luonnon naurattaa ja ihastuttaa – lupaan, että et pety!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 10:49:35