Etusivu > Suomen kansallispuistojen upeimmat vaellusreitit. #luonto #reitti #suomi #vaellus

07.06.2024 22:27

Lukuaika: 2 minuuttia

Jos mietit, miksi vaellusreittiä ei voi kulkea kahdesti, anna minun kertoa sinulle tarina: Ensimmäinen kerta on seikkailu, toinen kerta eksyt varmasti! Mutta älä huoli, Suomen kansallispuistot tarjoavat niin upeita vaellusreittejä, että eksyminen on enemmänkin lisäseikkailu kuin ongelma. Otetaanpa kartta esiin (tai ainakin se kartta, jonka unohdit autoon) ja lähdetään tutkimaan!

**Urho Kekkosen kansallispuisto – UKK, mutta ei se brittiläinen!**

Jos haluat todellisen erämaaelämyksen, suuntaa Urho Kekkosen kansallispuistoon. Tämä Lappi-ihme vetää vertoja jopa Joulupukin pajalle, paitsi että täällä porot eivät vedä rekeä vaan saattavat viedä eväsleipäsi, jos et ole tarkkana. Kiilopäältä avautuvat maisemat saavat sinut unohtamaan kiireen – ja ehkä myös sen, miten palata takaisin lähtöpisteeseen.

**Repoveden kansallispuisto – Repäisevä kokemus!**

Repoveden kansallispuisto on Etelä-Suomen helmi. Voit aloittaa reissun Lapinsalmen riippusillalta, joka saa polvet tutisemaan ja sydämen pamppailemaan. Ei, se ei johdu pelosta, vaan siitä, että maisemat ovat henkeäsalpaavat! Täällä voit myös soutaa, meloa tai vaikka levitoida, jos se on sinun juttusi.

**Koli – Kolme Komeaa Kukkulaa**

Kolin kansallispuisto on tunnettu ikonista maisemista, jotka inspiroivat jopa Sibeliusta. Ylös Ukko-Kolille kiipeäminen voi tuntua urheilusuoritukselta, mutta kun pääset huipulle, tunnet itsesi vähintäänkin suomalaiseksi Rockyksi. Muista huutaa “Adriaaaan!” tai “Karhuuuuu!” – ihan miten tykkäät.

**Nuuksio – Luontoa lähellä pääkaupunkia**

Nuuksion kansallispuisto on täydellinen kohde niille, jotka haluavat paeta kaupungin hälinää ilman, että tarvitsee muuttaa nimensä Erä-Jormaksi. Tämä paikka tarjoaa monipuolisia reittejä ja mahdollisuuksia bongata oravia, jotka näyttävät siltä kuin olisivat juuri astuneet ulos Disney-elokuvasta. Ja hei, jos eksyt, Uber toimii täälläkin!

**Oulangan kansallispuisto – Karhunkierroksen kunkku**

Oulangan kansallispuiston Karhunkierros on Suomen tunnetuin vaellusreitti, eikä syyttä. Tämä reitti tarjoaa kaikkea: jylhiä rotkoja, kuohuvia koskia ja jopa riippusiltoja, jotka saavat sinut miettimään, miksi valitsit tämän reitin – kunnes näet maisemat ja ymmärrät, että kaikki on sen arvoista. Jos et näe karhua, älä huoli, voit aina ostaa pehmokarhun matkamuistoksi.

Eli seuraavan kerran, kun haluat unohtaa arjen kiireet ja löytää sisäisen eräjormasi tai -pirkkosi, suuntaa johonkin näistä upeista kansallispuistoista. Muista vain ottaa mukaan hyvät kengät, eväät ja seikkailumieli. Ja jos eksyt, muista: se ei ole eksymistä, se on vain harhautuminen reitiltä – ja hyvä tarinan alku!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:21:19