Etusivu > Suomen kansallispuistot ja niiden luontopolut.
#luonto #retkeily #Suomi #kansallispuistot #luontopolut

07.06.2024 18:22

Suomen kansallispuistot ja niiden luontopolut.
#luonto #retkeily #Suomi #kansallispuistot #luontopolut
Lukuaika: 2 minuuttia

Suomen kansallispuistot ovat kuin maan omia humoristeja – ne tarjoavat jokaiselle jotakin, olivatpa mieltymyksesi sitten jylhät kalliot, vehreät metsät tai suot, joissa saappaanvarsi on aina liian lyhyt. Lähdetäänpä katsomaan, mitä nämä luonnon omat stand-up-lavat pitävät sisällään.

**Nuuksio – Espoon Broadway**

Nuuksio on vähän kuin Espoon Broadway. Se on täynnä väkeä, ja kaikki ovat tulleet nauttimaan show’sta. Nuuksio on täydellinen paikka niille, jotka haluavat kokea luonnon ihmeet ilman, että tarvitsee ajaa tuntikausia. Poluilla voi kohdata niin city-ihmiset kuin peuratkin – ja voin vannoa, että peurat ovat paljon parempia poseeraajia Instagram-kuvissa.

**Oulangan kansallispuisto – Kalliokiipeilyn kehtolaulu**

Oulangan kansallispuistossa ei tarvitse pelätä, että eksyy, sillä joka toinen vastaantulija on retkeilijä, joka on tullut ihailemaan Kiutakönkään koskia. Näiden vesien pauhu on kuin luonnon oma heavy metal -konsertti, jossa riffit ovat aina kohdillaan. Jos jollain on kanttia sanoa, että luonto on tylsää, he eivät ole selvästikään käyneet Oulangassa. Polut ovat kuin seikkailun kartta: aina löytyy uusi mutka, jonka takaa paljastuu jotain upeaa.

**Pyhä-Luosto – Tunturien taikamaailma**

Pyhä-Luosto on kuin Harry Potterin Tylypahka – täynnä taikaa ja tuntureita, jotka kohoavat kuin salaperäiset linnat. Jos olet onnekas, saatat nähdä vilauksen revontulista, jotka näyttävät siltä kuin taivas olisi päättänyt heittää diskot pystyyn. Ja hei, jos et ole koskaan kokeillut poroajelua, nyt on siihen tilaisuus. Vielä kun saisi porot laulamaan joululauluja, niin koko kokemus olisi täydellinen!

**Repovesi – Seikkailijan satumaa**

Repoveden kansallispuisto on kuin Indiana Jones -elokuvien maisemat. Siellä voit ylittää riippusiltoja, kiivetä kallioille ja kuvitella olevasi seikkailija, joka etsii kadonnutta aarretta. Ja mikä parasta, tämä kaikki ilman, että tarvitsee pelätä käärmeitä tai muinaisia ansoja. Polut ovat hyvin merkittyjä, joten eksyminen on vaikeampaa kuin löytää tiensä Sokoksen alennusmyynnistä ulos.

**Koli – Kansallismaisemien kuningas**

Koli on Suomen kansallismaisemien kuningas, paikallinen Leonardo DiCaprio, joka voittaa aina parhaan maiseman Oscarin. Kolin huipulta avautuva näkymä Pieliselle on kuin jättimäinen postikortti – täydellinen paikka ottaa selfietä ja esittää sosiaalisessa mediassa, että vietät aktiivista ja terveellistä elämää. Kuka tietää, ehkä saatpa pari tykkäystä anopiltakin.

Näiden kansallispuistojen luontopolut tarjoavat huumoria, seikkailua ja kauneutta, jotka saavat sinut unohtamaan arjen murheet. Joten pakkaa reppusi, laita hyvät kengät jalkaan ja suuntaa kohti Suomen huikeita kansallispuistoja – täällä nauru ja luonnonihmeet kulkevat käsi kädessä!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:44:54