Etusivu > Suomen kesän kauneimmat luontokohteet ja retkivinkit. #luonto #retkeily #kesä #Suomi #matkailu

2024/06/07 12:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kesä Suomessa on kuin hyvä vitsi: lyhyt, mutta sitäkin makeampi! Kun aurinko vihdoin suvaitsee näyttäytyä, on aika suunnata ulos nauttimaan luonnon antimista. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka saavat sinut nauramaan ja ehkä jopa hikoilemaan – mutta ei hätää, Suomen kesä hoitaa sen puolestasi.

**1. Saaristomeren kansallispuisto – Vesipetoille ja kuivaharjoittelijoille**

Jos haluat kokea vesillä seikkailemisen ilot, mutta et omista venettä, älä huoli! Saaristomeren kansallispuistossa voit vuokrata kajakin tai kanootin ja nauttia meriveden raikkaudesta. Muista vain, että aurinkovoide on ystäväsi, ja jos unohdat sen, niin saatat päätyä punaiseksi kuin keitetty rapu. Ja ei, se ei ole uusi trendi.

**2. Koli – Näköalabongarin paratiisi**

Kolilla maisemat ovat niin upeita, että ne saavat sinut epäilemään, oletko sittenkin astunut keskelle postikorttia. Jos haluat ottaa selfien, joka kerää tykkäyksiä, Koli on paikka. Muista kuitenkin, että kun seisot Ukko-Kolin huipulla, tuuli voi olla niin voimakas, että se vie peruukin päästäsi. Tai ehkä se oli vain minä?

**3. Nuuksio – Espoon helmi**

Nuuksiossa voit kokea erämaan tunnelmaa vain kivenheiton päässä Helsingistä. Tämä on täydellinen paikka niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä, mutta eivät halua uhrata WiFi-yhteyttä. Retki Nuuksioon on myös oiva tapa testata, kuinka hyvin osaat grillata makkaraa ilman, että se muuttuu hiileksi. Vinkki: Älä unohda kääntää sitä.

**4. Ruka – Kesäkuukausien yllättäjä**

Ruka on tunnettu talviurheilusta, mutta kesällä se muuttuu retkeilijän unelmaksi. Jos haluat haastaa itsesi, kokeile Karhunkierrosta. Tämä reitti on täynnä upeita maisemia ja ehkä jopa karhuja – mutta älä huoli, ne eivät ole kiinnostuneita selfiestäsi. Muista ottaa mukaan hyvät kengät ja paljon kärsivällisyyttä. Ja suklaata. Paljon suklaata.

**5. Punkaharju – Historian siipien havinaa**

Punkaharju on ollut suosittu matkakohde jo 1800-luvulta lähtien. Tämä on paikka, jossa voit tuntea itsesi osaksi Suomen historiaa samalla, kun nautit upeista harjumaisemista. Jos olet onnekas, saatat nähdä saimaanorpan vilkuttavan sinulle. Tai ehkä se oli sittenkin naapurin koira?

Loppujen lopuksi, Suomen kesä tarjoaa monenlaisia luontokohteita, jotka saavat sinut hymyilemään – joko maisemien kauneuden tai omien retkeilymokan vuoksi. Joten pakkaa reppusi, hyppää seikkailuun ja anna luonnon tehdä taikojaan. Ja muista: nauru pidentää ikää, joten älä unohda huumoria matkassasi!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:43:32