Etusivu > “Suomen parhaat luontokohteet lomamatkallesi.”

#Suomi #luonto #matkailu #seikkailu #lomamatka

2024/06/07 22:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Onko loma tulossa ja oletko kyllästynyt siihen, että kotisohvasi on nähnyt enemmän seikkailuja kuin sinä? Ei hätää, sillä Suomi on täynnä luontokohteita, jotka saavat sinut unohtamaan jopa sen, kuinka monta kertaa olet katsonut saman sarjan Netflixistä. Pakkaa siis reppusi (ja ehkä myös eväät, koska kuka selviää ilman niitä?) ja lähde tutkimaan näitä huikeita paikkoja.

Ensimmäisenä listalla on Lapin tunturit, jotka ovat kuin Suomen oma versio Alpeista – paitsi että täällä porot ovat todennäköisempiä laskettelukumppaneita kuin sveitsiläiset hiihtohirmut. Jos haluat kokea jotain todella ainutlaatuista, käy vaikkapa Ylläksellä tai Saariselällä. Muista kuitenkin ottaa lämpimät vaatteet mukaan, sillä tunturituuli ei ole mikään lempeä kesätuuli, vaan pikemminkin kuin jäätävä herätys maanantaiaamuna.

Seuraavana vuorossa on Saimaa, Suomen suurin järvi, joka on niin iso, että se voisi melkeinpä olla oma valtionsa. Saimaalla voit bongata norppia, jotka ovat söpöimpiä vesieläimiä sitten kumisorsan. Jos olet onnekas, saatat jopa nähdä norpan köllöttelemässä kivellä auringonpaisteessa – vähän kuin sinä itse mökkilaiturilla, paitsi että norpan vyötärönympärys on todennäköisesti pienempi.

Kolmas pysähdyspaikka on Koli, joka on tunnettu maisemistaan, jotka saavat sinut harkitsemaan vakavasti maalaustelineen hankkimista. Ukko-Kolin huipulta avautuvat näkymät ovat niin upeat, että ne saavat Instagram-seuraajasi epäilemään, että olet palkannut Photoshop-velhon reissukuviasi varten. Ja jos olet oikein onnekas, saatat nähdä siellä myös legendaarisen Kolin Kyykäärmeen – tai ainakin jonkun, joka väittää nähneensä sen.

Jos taas kaipaat merellistä tunnelmaa, suuntaa Turun saaristoon. Saariston rengastie on kuin Suomen oma Route 66, paitsi että täällä on enemmän merta ja vähemmän moottoripyöriä. Voit hypätä lossin kyytiin ja seilailla saarelta toiselle, nauttien samalla jäätelöä, joka sulaa käteesi nopeammin kuin ehdit sanoa “kesäloma”.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on Nuuksion kansallispuisto, joka sijaitsee niin lähellä Helsinkiä, että voit melkein kuulla kauppatorin lokkien käkätyksen. Nuuksiossa voit patikoida, kalastaa tai vaikka vain istua kannon nokassa ja pohtia elämää – tai ainakin sitä, miksi et ottanut mukaasi hyttysmyrkkyä.

Joten mitä vielä odotat? Suomi on täynnä upeita luontokohteita, jotka odottavat sinua. Ja muista: seikkailu ei löydy kaukosäätimestä, vaan luonnosta!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:23:17