Etusivu > #SuomenLuonto #Järvet #Mysteerit #Tarina #Salaperäisyys #Luonto

2024/06/07 23:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Suomen luonto on täynnä salaperäisyyksiä, jotka saavat meidät raapimaan päätämme ja epäilemään, oliko se nyt sitten se viimeinen kuppi kahvia, joka meni yli laidan. Ajatellaanpa vaikka Suomen järviä – niitä on niin paljon, että jos jokainen suomalainen saisi oman järven, meillä olisi vielä kymmeniä tuhansia järviä varastossa, jos vaikka naapurin kissa päättää järjestää vesikarnevaalit.

Järvet ovat kuin luonnon omia valokuvia, paitsi että ne eivät koskaan onnistu ottamaan selfieitä, joissa kukaan ei räpyttele silmiään. Mutta järvet ovat myös täynnä mysteerejä. Oletko koskaan miettinyt, miksi järvet ovat niin hiljaisia öisin? Ehkä ne nukkuvat, tai ehkä ne vain yrittävät kuunnella, mitä me ihmiset höpötämme niiden rannalla. “Shh, kuunnelkaa, joku saattaa puhua järkeviä!”

Tarinoita järvistä liikkuu enemmän kuin kesämökeillä grillattuja makkara-annoksia. Yksi tarina kertoo järvestä, joka on niin syvä, että sen pohjassa asuu kokonainen vedenalainen kylä. Kuulostaa vähän siltä, että joku on katsonut liian monta vedenalaista Disney-elokuvaa, mutta kuka tietää? Ehkä siellä todella on pieni merenneito, joka on vain liian ujo näyttäytyäkseen.

Ja mitä tulee Suomen luontoon ylipäätään – se on kuin jättimäinen salapoliisiromaani, jossa jokainen puu on vihje ja jokainen polku johtaa uusiin arvoituksiin. Metsät ovat täynnä salaperäisiä olentoja, kuten hirviä, jotka tuntuvat aina tietävän, milloin olet unohtanut kameran kotiin. Ja älkäämme unohtako niitä kuuluisia suomalaisia käärmeitä, jotka ovat niin harvinaisia, että niiden näkeminen on yhtä todennäköistä kuin löytää yksisarvinen saunasta.

Mutta Suomen luonto ei ole pelkästään mysteerejä ja tarinoita, se on myös täynnä huumoria. Ajattelepa vaikka sitä kertaa, kun yritit ottaa täydellistä kuvaa auringonlaskusta järven rannalla, ja juuri kun painoit nappia, sääski lensi suoraan linssiin. Tai sitä hetkeä, kun sienestysretkesi päättyi siihen, että eksyit metsään ja löysit itsesi marjastamassa naapurin takapihalla.

Lopuksi, muistakaamme, että Suomen luonto, järvet ja kaikki niiden mysteerit ovat kuin hyvä vitsi – ne saavat meidät hymyilemään, raapimaan päätämme ja palaamaan aina uudestaan niiden pariin. Ja vaikka emme aina ymmärrä niitä, emme voi olla ihailematta niiden kauneutta ja monimuotoisuutta. Joten seuraavan kerran, kun istut järven rannalla ja katsot sen tyynen pinnan yli, muista, että se saattaa kuunnella sinun tarinaasi – ja ehkä jopa nauraa mukana.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:07:56